ΑΘΗΝΑ
13:46
|
12.05.2024
Αφιέρωσε το «χρυσό» γκολ του στον δολοφονημένο, από το ακροδεξιό τάγμα των χούλιγκανς, Μιχάλη Κατσούρη.
Η ΑΕΚ υπερίσχυσε με 2-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα, η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και υπερίσχυσε με 2-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στο στάδιο Μάξιμιρ, στον πρώτο αγώνα για τον Γ’ Προκριματικό Γύρο του UEFA Champions League, ο οποίος διεξήχθη στη σκιά των γεγονότων της περασμένης Δευτέρας και της δολοφονίας του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη.

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο πρώτο ημίχρονο, με την πρωταθλήτρια Κροατίας να προηγείται από το 39′ με ένα απευθείας φάουλ του Μάρκο Μπούλατ,  οι «κιτρινόμαυροι» με μια θεαματικά βελτιωμένη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του αγώνα, έφτασαν στη νίκη με τα γκολ του Στίβεν Ζούμπερ στο 59’ και του Κώστα Γαλανόπουλου στο 90′.

Πανηγυρίζοντας το τέρμα του, ο Κώστας Γαλανόπουλος πήγε μπροστά στην κερκίδα των Bad Blue Boys, ύψωσε το μαύρο περιβραχιόνιο και αφιέρωσε το «χρυσό» γκολ του στον δολοφονημένο, από το ακροδεξιό τάγμα των χούλιγκανς, 29χρονο οπαδό της Ένωσης. Μιλώντας, μετά το τέλος του αγώνα, σε δημοσιογράφους ανέφερε: «Δεν το έκανα για να προκαλέσω τους φιλάθλους. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω».

Στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη, αφιέρωσε τη νίκη και ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα που στο τέλος του ματς δεν πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη σε ένδειξη σεβασμού και πένθους.

Και ο Πέτρος Μάνταλος στους πανηγυρισμούς του νικητήριου γκολ της ΑΕΚ απέναντι στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ σχημάτισε με τα χέρια του το «Μ» αποτίοντας φόρο τιμής στην μνήμη του άτυχου 29 χρονου.

Η ρεβάνς του αγώνα θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 19 Αυγούστου στην OPAP ARENA.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεγκ Φόστερ: Να αποκλείσει η FIFA το Ισραήλ λόγω Γάζας

Επίσημα τέλος από την PSG ο Κιλιάν Εμπαπέ

Λεβερκούζεν: Δίνει δωρεάν τατουάζ στους οπαδούς της λόγω… καλής χρονιάς

Ταεκβοντό: Δεύτερος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Δημητρόπουλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα