ΑΘΗΝΑ
19:57
|
02.03.2024
Επιδιώκεται η προετοιμασία μίας νέας πανδημίας με την εφαρμογή «αναζήτησης μεταλλάξεων ιών» είπε σήμερα ανοικτά ο Ρώσος υποστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία σοβαρή καταγγελία έναντι των ΗΠΑ έκανε σήμερα ο επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων άμυνας έναντι χημικού και βιολογικού πολέμου, υποστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ.

Ο Ρώσος υποστράτηγος κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως με την ίδρυση του νέου «Γραφείου Πολιτικής Ετοιμότητας και Αντίδρασης για την Πανδημία» (Office of Pandemic Preparedness and Response Policy, OPPR) τον περασμένο Ιούλιο στο γνωστό στρατόπεδο βιολογικών όπλων Ντέντρικ, που έχει επικεφαλής τον ειδικό βοηθό του Προέδρου Μπάιντεν και διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για θέματα «Παγκόσμιας Ασφάλειας Υγείας», Πολ Φρίντριχ, επιδιώκεται η προετοιμασία μίας νέας πανδημίας με την εφαρμογή «αναζήτησης μεταλλάξεων ιών».

«Οι τομείς προτεραιότητας αυτού του τμήματος περιλαμβάνουν εργασίες για τη δημιουργία εμβολίων και φαρμάκων για την αναστολή των ιών και των γενετικά τροποποιημένων παραλλαγών τους, καθώς και την εισαγωγή προηγμένων τεχνολογιών στη βιοπαραγωγή.

Οι ΗΠΑ «όπως και το 2019, άρχισαν να προετοιμάζονται για μια νέα πανδημία με την εφαρμογή αναζήτησης μεταλλάξεων ιών» είπε ο Κιρίλοφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις λεγόμενες αμυντικές βιοτεχνολογίες τους για επιθετικούς σκοπούς, καθώς και για σκοπούς παγκόσμιας διαχείρισης, δημιουργώντας καταστάσεις βιολογικής κρίσης, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών του Στρατού των ΗΠΑ πρόκειται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στο πρόγραμμα βιολογικού πολέμου του Πενταγώνου, αποκάλυψε ο Κιρίλοφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Σε εξέλιξη η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία

Αυτό το χώμα το θέλουν όλο δικό τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα