ΑΘΗΝΑ
15:46
|
28.04.2024
Δεν είχε την απαραίτητη διακριτικότητα σε αυτές τις διακοπές η φον ντερ Λάιεν, μια πρωταθλήτρια του αυτοελέγχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν είδε με καλό μάτι το τριήμερο της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Κρήτη ως προσκεκλημένη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σημαντική μερίδα του Γερμανικού Τύπου.

Το τριήμερο της Προέδρου της Κομισιόν αναδείχθηκε σε μείζον πολιτικό θέμα με την εφημερίδα Berliner Zeitung να σημειώνει πως η κυρία φον ντερ Λάιεν μετά του συζύγου της  φιλοξενείται στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη με θέα τον κόλπο της Σούδας. «Πώς και κάνει διακοπές με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε σχέση με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων;» αναρωτιέται σε ανάρτησή της στο Χ Γερμανίδα ευρωβουλευτής Σόφι ιντ Βελντ, το οποίο παραθέτει χαρακτηριστικά η βερολινέζικη εφημερίδα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνονται και οι αντιδράσεις αρκετών Ελλήνων πολιτών σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που σχολίασαν το ταξίδι σαν «σύγκρουση συμφερόντων».

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung προτίμησε να σχολιάσει πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «πέρασε λίγες μέρες διακοπών με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, «χώρας της οποίας οι συνοριοφύλακες και ακτοφύλακες απωθούν τους μετανάστες σε ξηρά και θάλασσα» και της οποίας οι αρχές «ευθύνονται για τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus  σε στελέχη της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφους». Ο αρθρογράφος της συγκεκριμένης εφημερίδας δεν παραλείπει τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα επισημαίνοντας πως «για όλα αυτά η πρόεδρος της Επιτροπής σιωπά σε μεγάλο βαθμό και η Κομισιόν λέει πολύ λίγα όταν ερωτάται για τις δικαιολογημένες ανησυχίες σχετικά με την Ελλάδα».

Και καταλήγει:

«Δεν είχε την απαραίτητη διακριτικότητα σε αυτές τις διακοπές η φον ντερ Λάιεν, μια πρωταθλήτρια του αυτοελέγχου, η οποία προσέχει σχολαστικά τη δημόσια εμφάνισή της και χρησιμοποιεί σκόπιμα τη συμβολική δύναμη των εικόνων. Το γεγονός ότι επρόκειτο για ιδιωτικό ταξίδι, όπως αναφέρει η Επιτροπή, αδικεί το θέμα. Αυτές οι διακοπές ήταν από μόνες τους πολιτικές. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον τέθηκαν σε συζήτηση τα σκάνδαλα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα