ΑΘΗΝΑ
16:50
|
27.04.2024
Οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν τις ρωσικές μετά τα πυρά που έπεσαν την Κυριακή, εναντίον του φορτηγού πλοίου, Sukru Okan.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονα, πλην συγκρατημένα, αντέδρασαν σήμερα οι τουρκικές αρχές στην πρόσφατη ρίψη ρωσικών πυρών σε φορτηγό πλοίο Sukru Okan στη Μαύρη Θάλασσα ενώ κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ στη νότια Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται πως οι τουρκικές αρχές “προειδοποίησαν” τις ρωσικές μετά τα πυρά που έπεσαν την Κυριακή, εναντίον του φορτηγού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, με την σημείωση πως το περιστατικό συνέβη σε διεθνή ύδατα.

“Οι συνομιλητές στη Ρωσία προειδοποιήθηκαν με τον κατάλληλο τρόπο να αποφύγουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που μπορεί να αυξήσουν τις εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα”, ανέφερε η τουρκική ανακοίνωση σε σχέση με το συμβάν που αφορά το τουρκικό πλοίο με σημαία Παλάου.

Την περασμένη Κυριακή, η Ρωσία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το πλοίο Vasily Bykov έριξε προειδοποιητικά πυρά όταν ο καπετάνιος του τουρκικού φορτηγού, υπό σημαία Παλάου, Sukru Okan δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σταματήσει για επιθεώρηση του φορτίου.

Ανακοίνωση για την υπόθεση αυτή είχε βγάλει και το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας την προειδοποιητική ρίψη ρωσικών πυρών σαν προβοκατόρικες ενέργειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα