ΑΘΗΝΑ
21:00
|
10.05.2024
Επισήμανε την σημασία του πλήρους σεβασμού της εντολής της και της εφαρμογής των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Διεθνής η καταδίκη των επεισοδίων στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα της Κύπρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις σοβαρές επιθέσεις Τουρκοκυπρίων βανδάλων που έδρασαν σήμερα το πρωί κατά κυανοκράνων του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα της Κύπρου καταδίκασε απόψε και η πρεσβεία της Κίνας στη Μεγαλόνησο.

Η κινέζικη πρεσβεία επιβεβαιώνει στην ανακοίνωσή τής πως στηρίζει πλήρως την αποστολή κυανοκράνων του ΟΗΕ στην Κύπρο,  ΟΥΝΦΙΚΥΠ,  επισημαίνοντας την σημασία του πλήρους σεβασμού της εντολής της και της εφαρμογής των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και τις ζημιές σε οχήματα του ΟΗΕ από προσωπικό από την τουρκοκυπριακή πλευρά το πρωί της 18ης Αυγούστου, καθώς οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ εμπόδισαν τις μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες εντός της νεκρής ζώνης κοντά στην Πύλα» αναφέρει η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα επιδείξει «ευελιξία και συνεργασία», και ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα κρατήσουν «το χρυσό κλειδί του διαλόγου και της διαβούλευσης, θα αυξήσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη με διάλογο, θα προωθήσουν την συμφιλίωση με συνεργασία και θα βρουν το μέγιστο κοινό έδαφος μέσα από τις αντίστοιχες φιλοδοξίες και εκκλήσεις τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Εργαζόμενοι νοσοκομείου «Αττικόν» για Μητσοτάκη: Ήρθε σαν τον κλέφτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα