ΑΘΗΝΑ
08:41
|
20.05.2024
Κλείνει το Μουσείο Κλασικής Τέχνης Mougins, με σκοπό να αναδιοργανωθεί σε... θηλυκή κατεύθυνση και να ανοίξει ξανά σε δέκα μήνες.
Μουσείο Κλασικής Τέχνης Mougins
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα αποκτήσει το πρώτο μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο στη γυναικεία τέχνη, μετά από την ανακοίνωση του Βρετανού επιχειρηματία Κρίστιαν Λέβετ, ότι σκοπεύει να μετατρέψει το μουσείο που έχει δημιουργήσει ώστε να εκθέτει αποκλειστικά έργα δημιουργημένα από γυναίκες καλλιτέχνες.

Το Μουσείο Κλασικής Τέχνης Mougins (MUSÉE D’ART CLASSIQUE DE MOUGINS), που ιδρύθηκε από τον Βρετανό επιχειρηματία, βρίσκεται στη νότια Γαλλία κοντά στις Κάννες και υποδέχεται περίπου 250.000 επισκέπτες ετησίως.

Σύμφωνα με δήλωση στον ιστότοπο του, το Μουσείο πρόκειται να κλείσει ως μουσείο κλασικής τέχνης στις 31 Αυγούστου και να ανοίξει ξανά τον Ιούνιο του 2024 ως «FAMM: Female Artists of the Mougins Museum» ( Femmes Artistes du Musée de Mougins ), επικεντρωμένο κυρίως στη σύγχρονη και μοντέρνα τέχνη.

Ο Λέβετ ανακοίνωσε αρχικά τα σχέδια στο Instagram, υποστηρίζοντας ότι θα παρουσιαστούν τα έργα καλλιτεχνών από τη συλλογή του, συμπεριλαμβανομένων των Τζόαν Μίτσελ, Λι Κράσνερ, Ελέν ντε Κούνινγκ, Χοβαρντένα Πίντελ, Σίσιλι Μπράουν και Νάνσι Γκρέιβς.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο αποκλειστικά στη γυναικεία τέχνη, είναι το National Museum of Women in the Arts, που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, το οποίο άνοιξε το 1987 και φιλοξενεί  6.000 έργα από περισσότερες από 1.000 γυναίκες καλλιτέχνες, από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Το The Comic Con επέστρεψε και είναι δίπλασιο

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

Disiecta Membra #13: Το «Λυξόνταρμα» ή «Of Mice and Men»

Και το Μουσείο της Ακρόπολης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα