ΑΘΗΝΑ
04:57
|
03.05.2024
Οι ΗΠΑ έδωσαν το «ΟΚ» σε Δανία και Ολλανδία για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.
F-16 την ώρα της πτήσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε το Σάββατο ότι η Δανία και η Ολλανδία έλαβαν «επίσημες διαβεβαιώσεις» για την αποστολή αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BBC.

«Ως εκ τούτου, η Ουκρανία θα μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις νέες δυνατότητές της μόλις η πρώτη ομάδα πιλότων θα έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της. Τα F-16 θα ενισχύσουν τις αμυντικές και αποτρεπτικές ικανότητες της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυστηρούς κανόνες σε ό,τι αφορά τυχόν μεταπώληση ή μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού από συμμάχους, μεταδίδει το Euronews.

Η ημερομηνία κατά την οποία οι Ουκρανοί πιλότοι θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους δεν είναι ακόμη γνωστή. Η εκπαίδευση αυτή, από έναν συνασπισμό 11 χωρών, αναμένεται να ξεκινήσει αυτόν τον μήνα στη Δανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ελπίζουν οι πιλότοι να είναι έτοιμοι έως τις αρχές του 2024. Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Τρολς Πούλσεν δήλωσε τον Ιούλιο ότι η χώρα ελπίζει να δει “αποτελέσματα” από την εκπαίδευση στις αρχές του 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα