ΑΘΗΝΑ
13:15
|
03.05.2024
O Σεμπάστιαν Κουρτς κατηγορούμενος και το Λαϊκό Κόμμα στην Αυστρία καταρρέει εν μέσω τσουνάμι σκανδάλων.
Σεμπάστιαν Κουρτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το άλλοτε πολιτικό παιδί-θαύμα της Ευρώπης οδηγείται στο δικαστήριο. Ο λόγος για τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος το 2017 γινόταν ο νεότερος επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο και ο οποίος παραπέμφθηκε την Παρασκευή (18/8) σε δίκη για ψευδείς δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής έρευνας το 2020, όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία Οικονομίας και Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς αντιμετωπίζει έως και τρία χρόνια φυλάκισης, ένα αποτέλεσμα που πιθανότατα θα σηματοδοτούσε το οριστικό τέλος της πολιτικής του καριέρας, σύμφωνα με το Politico.

Η δίκη έχει ορισθεί για τον Οκτώβριο και πιθανή ενοχή του θα ρίξει βαθιά σκιά στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 1987, αλλά του οποίου η τύχη έχει καταρρεύσει εν μέσω τσουνάμι σκανδάλων που καθόρισε τη θητεία του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, ο οποίος προσέλκυσε τους ψηφοφόρους με την υπόσχεση να ξεριζώσει τις πελατειακές σχέσεις που επί μακρόν καθόριζαν την αυστριακή πολιτική σκηνή, επιμένει ότι είναι αθώος και ότι δεν έκανε τίποτα κακό.

«Ανυπομονούμε να έρθει επιτέλους η αλήθεια στο φως και να αποδειχθούν οι κατηγορίες αβάσιμες στο δικαστήριο», έγραψε – μεταξύ άλλων – ο Σεμπάστιαν Κουρτς την Παρασκευή (18/08) στο Twitter.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εντάχθηκε στην επενδυτική εταιρεία Thiel Capital του συνιδρυτή της Paypal, Πίτερ Τίελ, με έδρα τις ΗΠΑ, ως «παγκόσμιος στρατηγικός σύμβουλος» μετά την παραίτησή του από την καγκελαρία της Αυστρίας. Έχει, επίσης, εργαστεί ως σύμβουλος για νεοφυείς επιχειρήσεις. Πάντως, ο Πίτερ Τίελ δεν ανταποκρίθηκε αμέσως του «Politico» σε αίτημα για σχολιασμό.

Η ποινική δίωξη, που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς της Αυστρίας, ενδέχεται να είναι μόνο η πρώτη που θα αντιμετωπίσει ο Σεμπάστιαν Κουρτς σε σχέση με τη σαρωτική έρευνα για το σκάνδαλο «Ίμπιζα» που τον ανάγκασε σε παραίτηση το 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα