ΑΘΗΝΑ
10:36
|
18.05.2024
Η Ουγγαρία υπέγραψε συμφωνία με ισραηλινές και γερμανικές εταιρείες για την από κοινού κατασκευή μαχητών drones.
Μη επανδρωμένο εναέριο όχημα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουγγαρία υπέγραψε συμφωνία με ισραηλινές και γερμανικές εταιρείες για την από κοινού κατασκευή μαχητών drones, καθώς η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης επιδιώκει να προωθήσει περαιτέρω την αμυντική της βιομηχανία, αναφέρει το Middle East Monitor.

Στην τελετή έναρξης ενός νέου εργοστασίου οχημάτων μάχης στο Zalaegerszeg στη νοτιοδυτική Ουγγαρία, ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε ότι τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) πρόκειται να κατασκευαστούν σε συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας UVision και μια απροσδιόριστη γερμανική εταιρεία.

«Αν άκουγα για μια χώρα που παράγει και αναπτύσσει στρατιωτική τεχνολογία μαζί με Γερμανούς και Ισραηλινούς, θα το σκεφτόμουν δύο φορές να μπλέξω μαζί τους και αυτό είναι καλά νέα για κάθε Ούγγρο», δήλωσε ο Όρμπαν στην τελετή.

Το εργοστάσιο Zalaegerszeg, το οποίο άνοιξε την Παρασκευή, ανήκει κυρίως στη γερμανική εταιρεία στρατιωτικής τεχνολογίας Rheinmetall, αλλά το 49 τοις εκατό ανήκει στην ουγγρική κυβέρνηση. Αυτή η επένδυση είναι μια άμεση προσπάθεια της Βουδαπέστης να προωθήσει τον εκσυγχρονισμό του στρατού της και να αυξήσει την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ως προς αυτόν τον στόχο της οικοδόμησης της αμυντικής βιομηχανίας της Ουγγαρίας, ο Όρμπαν ανέφερε ένα εργοστάσιο Airbus που άνοιξε πέρυσι στη χώρα και το οποίο παράγει εξαρτήματα για σύγχρονα μαχητικά ελικόπτερα. Επεσήμανε επίσης την εξαγορά της τσέχικης κατασκευαστής αεροσκαφών Aero Vodochody από ουγγρική εταιρεία το 2021.

Η συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία είναι το τελευταίο αποτέλεσμα της ισχυρής σχέσης που έχει η κυβέρνηση του Όρμπαν με το κράτος κατοχής, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να έχει περιγράψει τον Όρμπαν ως «αληθινό φίλο του Ισραήλ» το 2018.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Κορέα: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με νέο σύστημα καθοδήγησης

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα