ΑΘΗΝΑ
19:25
|
02.05.2024
Καταϊδρωμένη στη διεθνή κούρσα των επενδύσεων σε ημιαγωγούς εμφανίζεται η Βρετανία υπό την κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ.
Όλες οι μεγάλες δυνάμεις εστιάζουν στο κυνήγι των ημιαγωγών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων στερλινών για να εξασφαλιστεί η καινοτομία και η αυτάρκεια παραγωγής ημιαγωγών τελευταίας τεχνολογίας από εταιρίες όπως οι πολυεθνικές Nvidia, AMD και Intel στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, μέρος των κρατικών κεφαλαίων θα δοθεί για την ανέγερση ενός εθνικού κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάλογα με εκείνα που έχουν γίνει στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Οι επενδύσεις της κυβέρνησης Σούνακ μοιάζουν μικρές σε σχέση με τα πολύ μεγαλύτερα κεφάλαια που διαθέτουν για την καινοτομία παραγωγής ημιαγωγών σύμμαχοι, εταίροι ή και ανταγωνιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα, δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παράγει και πουλά μόλις το 0,5% της διεθνούς παραγωγής ημιαγωγών.

Τον περασμένο Μάιο η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ είχε ανακοινώσει σχέδια για συνολικές επενδύσεις ενός δισεκατομμυρίου στερλίνων σε 10 χρόνια πάνω στην έρευνα, σχεδιασμό και παραγωγή ημιαγωγών, ποσό μικρό σε σχέση με τα 52 δις. των ΗΠΑ (Νόμος Ημιαγωγών) και τις επιδοτήσεις 43 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή το φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα