ΑΘΗΝΑ
12:46
|
03.07.2024
«Είναι τόσο υπέροχο να αγαπάς την αλήθεια του όποιου φίλου σου, κι όχι μονάχα τη βιτρίνα και τα διάφορα καμουφλάζ που χρησιμοποιεί λόγω φόβου».
Ο πρώην ιερέας Ανδρέας Κονάνος έκανε μία αποκάλυψη από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που συζητήθηκε πολύ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είναι απλό, κι ας φαίνεται πολύπλοκο. Είναι ανθρώπινο, κι ας το βαφτίζουν τερατώδες. Είναι η αλήθεια πολλών ανθρώπων στον πλανήτη μας, κι ας το ονομάζουν κάποιοι άλλοι «ανωμαλία». Είναι αυτό που είναι! Δηλαδή, μια πραγματικότητα που ισχύει. Κι ας λέει ο καθένας την ψαγμένη ή φανατική γνώμη του. Η ζωή δεν μπαίνει σε καλούπια και κουτάκια, όσο κι αν αυτό επιτρέπει ένα «αξιοπρεπές» βόλεμα γλιτώνοντάς μας από το άγχος τής ύπαρξης και τα τολμηρά ρίσκα που καλούν σε αλλαγή και πραγματική «μετάνοια»= αλλαγή μυαλού».

Με αυτά τα λόγια ο δημοφιλής, πρώην ιερέας, Ανδρέας Κονάνος, μοιράστηκε με τους φίλους του στο Διαδίκτυο πως είναι ομοφυλόφιλος. Την παραδοχή την μοιράστηκε με βίντεο που ανάρτησε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τονίζοντας:

«Σίγουρα όλοι χωράμε σ’ αυτή τη γη. Κάτω απ’ το φλοιό της, το μόνο βέβαιο. Μακάρι και στην επιφάνειά της η συμβίωσή μας να διαπνέεται από αγάπη, σεβασμό και αρμονία!Συμφέρει όλους μας! Είμαι ευγνώμων που ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το βίντεο, αποκαλύπτοντας – με όσο περισσότερη ειλικρίνεια μπορώ – την προσωπική μου αλήθεια! Και είναι συγκινητικό, που, και μετά την αποκάλυψη αυτή, υπάρχουν γύρω μου ακόμα τόσοι υπέροχοι άνθρωποι, όπως εσύ, που συνεχίζουν να μ’ αγαπούν και να ‘ναι στη ζωή μου!»

 Στη μακρά εισαγωγή του καταλήγει ως εξής:

«Είναι τόσο υπέροχο να αγαπάς την αλήθεια τού όποιου φίλου σου, κι όχι μονάχα τη βιτρίνα, το προφίλ και τα διάφορα καμουφλάζ που χρησιμοποιεί λόγω φόβου, ντροπής και για λόγους κοινωνικής «επιβίωσης». Αυτή η αλήθεια είναι ό, τι πιο απελευθερωτικό, θεραπευτικό και ζωογόνο!

Είναι αυτό που αξίζω κι εγώ, αλλά και εσύ, και όλοι μας! Είναι, μπορώ να πω, ο προορισμός και η αποστολή μας! Τα υπόλοιπα, τα εξηγώ αναλυτικά στο βίντεο. Σε ευχαριστώ!

Ανδρέας Κονάνος».

Ένα σύντομο, αλλά ουσιαστικό βιογραφικό

Ο Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο κι απ’ το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα.Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1999 και το 2000 Πρεσβύτερο και Αρχιμανδρίτη.

‘Εγινε ιδιαίτερα γνωστός σε Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ, με την εκπομπή  «Αθέατα Περάσματα» που ξεκίνησε το 2006 στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Έκτοτε δέχθηκε αμέτρητες προσκλήσεις για ομιλίες σε πολλές πόλεις των τριών χωρών.

Το 2020, με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Ανδρέας Κονάνος έκανε γνωστό πως αποσχηματίστηκε από κληρικός μετά από παραίτηση που υπέβαλε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Αντισυνταγματικός ο νόμος περί ευγονικής

Για καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι προειδοποιεί το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Διάσωση νεαρής αρκούδας από δεξαμενή νερού στο όρος Μιτσικέλι (video) 

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα