ΑΘΗΝΑ
20:37
|
03.05.2024
Νέα εν ψυχρώ δολοφονία Παλαιστίνιου στην Μπέιτα. Συγκρούσεις στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ από νεαρούς που διαμαρτύρονται για το μπαράζ εισβολών και επιθέσεων.
Φωτογραφία αρχείου από παλιότερες συγκρούσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η όξυνση της βίας των ισραηλινών κατοχικών αρχών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης προκάλεσε σήμερα νωρίς το απόγευμα τις μαζικές διαμαρτυρίες εκατοντάδων νεαρών Παλαιστινίων και εφήβων στο φράκτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ. Συνοδεύτηκε όμως και από μία νέα εν ψυχρώ δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου από τις κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή Μπέιτα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου στην περιοχή Μπέιτα σήμερα το απόγευμα

Το θύμα λεγόταν Amed Ghaleb Jaghoub και ήταν πατέρας ενός βρέφους λίγων μηνών.

Σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, έγινε γνωστό πως υπήρξαν ρίψεις ισραηλινών πυρών ως απάντηση σε πέτρες και βόμβες μολότοφ που πέταξαν νεαροί Παλαιστίνοι εναντίον τους. Στη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων σημειώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός τουλάχιστον ενός Παλαιστίνιου και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα.

Δεκάδες άλλοι νεαροί Παλαιστίνιοι υπέστησαν δύσπνοια από τη βροχή δακρυγόνων και των πυρών που έριξαν από τη μεριά των συνόρων ισραηλινά στρατεύματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων Wafa, οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν σε καλέσματα παλαιστινιακών οργανώσεων για υποστήριξη του τεμένους Αλ Άκσα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τον προαύλιο χώρο του οποίου παραβιάζουν συχνά Εβραίοι έποικοι για προσευχή μολονότι απαγορεύεται, και τις νέες συλλήψεις και εισβολές του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Δολοφονία Ισραηλινής νηπιαγωγού

Νωρίτερα σήμερα το πρωί στη νότια Δυτική Όχθη ένοπλοι, πιθανώς Παλαιστίνιοι, πυροβόλησαν και σκότωσαν μία 40χρονη νηπιαγωγό στη Χεβρώνα, μητέρα τριών παιδιών, και τραυμάτισαν σοβαρά έναν 40χρονο Ισραηλινό στην ίδια περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα