ΑΘΗΝΑ
05:05
|
06.05.2024
Μπαράζ αντεργατικών μέτρων και ρυθμίσεων προωθεί ο υπουργός Εργασίας αυξάνοντας τις πιθανότητες για θερμό φθινόπωρο στα εργασιακά.
Φόρα αντεργατικών ρυθμίσεων πήρε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή τις ελλείψεις εργατικών χεριών στις βαριές βιομηχανίες της χώρας, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκινά την κατεδάφιση της πενθήμερης εργασίας στο πλαίσιο πολυνομοσχεδίου που προωθεί άμεσα.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας δικαιολόγησε το μέτρο βαφτίζοντας το «μαύρο» άσπρο, ισχυριζόμενος πως με τη ρύθμιση που θα προωθήσει θα πατάξει τη «μαύρη» υπερωριακή εργασία.

Παρουσίασε δε αφενός σαν «μέγα κατόρθωμα» την αύξηση του (ήδη χαμηλού) μεροκάματου την έκτη μέρα εργασίας κατά 40%, αφετέρου σαν… δήθεν «δικαίωμα» των εργαζομένων την αναγκαστική εργασία για μία ακόμη μέρα, πλην του πενθημέρου. Αυτά, ενώ υπάρχουν χώρες της Δύσης που μειώνουν τις ημέρες υποχρεωτικής εργασίας από πέντε σε τέσσερις…

Παρόμοιες σοφιστείες και ατοπήματα είχε κάνει ο ίδιος υπουργός πριν μερικές μέρες όταν με περισσό θράσος υπερασπίστηκε το «δικαίωμα» των εργαζομένων να εργάζονται 16 ώρες τη μέρα «εάν το επιθυμούν»!

Ο υπουργός Εργασίας κάνει το μαύρο άσπρο για να δικαιολογήσει τον εργασιακό Μεσαίωνα

«Δική του είναι η απόφαση όχι δική μου. Από εδώ και μπρος θα του το επιτρέπουμε, γιατί σήμερα δεν γίνεται» είχε πει ο υπουργός,  για να ανασκευάσει στη συνέχεια υποστηρίζοντας ότι ένας εργαζόμενος θα μπορεί «να κάνει μία επιπλέον σύμβαση εργασίας, υπό τον όρο ότι δε θα ξεπερνάει τα ελάχιστα όρια ξεκούρασης, που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, δηλαδή τις 11 ώρες ξεκούρασης το 24ωρο».

Βαθύς εργασιακός μεσαίωνας με τη βούλα Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αποφασισμένος να φέρει ακόμη πιο βαθύ εργασιακό μεσαίωνα,  σχεδιάζοντας να θεσπίσει τις συμβάσεις για τον λεγόμενο «μηδενικό χρόνο» εργασίας (zero hour contract) που λανσαρίστηκε πριν πολλά χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο εξωθώντας στα όρια ακόμη μεγαλύτερης φτώχειας, εργασιακής ανασφάλειας και εξάντλησης εκατομμύρια νέους εργαζόμενους και συνταξιούχους που προσπαθούσαν να «συμπληρώσουν» την μικρή σύνταξη.

Επίσης, ο Γεωργιάδης σχεδιάζει να λανσάρει εξάμηνο διάστημα κατά το οποίο ο εργοδότης θα μπορεί να απολύει δίχως την παραμικρή αποζημίωση έναν εργαζόμενο λέγοντας πως οφείλεται σε οδηγία της ΕΕ που μειώνει το προηγούμενο διάστημα που ήταν 12μηνο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης προωθεί τη νομιμοποίηση απεργοσπαστικών μηχανισμών και απεργοσπαστών βαφτίζοντας αυτή την προσπάθεια «δικαίωμα…στην εργασία»!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά:

«Θεσπίζεται ως ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση της εισόδου μίας εταιρίας από συνδικαλιστικές δράσεις. Εάν οι εργαζόμενοι θέλουν να απεργήσουν, θα απεργούν. Εάν οι εργαζόμενοι, όμως, θέλουν να δουλέψουν, θα δουλέψουν. Διά της βίας, δεν θα εμποδίζεται κανένας για τίποτα – ούτε για να μην απεργήσει ούτε για να απεργήσει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα