ΑΘΗΝΑ
21:41
|
18.05.2024
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι θα εξετάσουν τις «προοπτικές συνεργασίας στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και άλλα ζητήματα κοινών δράσεων».
Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, συνταγματάρχης Γιούνους Μπεκ Γεβκούροφ ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Λίβυου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ανατολική Λιβύη έφθασε σήμερα ρωσική υψηλόβαθμη στρατιωτική αντιπροσωπεία για πρώτη φορά εδώ και χρόνια με επικεφαλής τον 60χρονο υφυπουργό Άμυνας, τον συνταγματάρχη Γιούνους Μπεκ Γεβκούροφ, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του επικεφαλής του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού», στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Γεβκούροφ  έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης από Λίβυους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας επισημαίνεται πως η ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία στη Λιβύη σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες εξετάζοντας τις «προοπτικές συνεργασίας στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και άλλα ζητήματα κοινών δράσεων».

Τονίζει επίσης πως πρόκειται για «την πρώτη επίσημη επίσκεψη ρωσικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη» ως αποτέλεσμα των ρωσο-λιβυκών διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στην 11η Διεθνή Συνδιάσκεψη της Μόσχας για την Ασφάλεια  και το Ρωσικό Στρατιωτικό Φόρουμ 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα