ΑΘΗΝΑ
02:07
|
05.07.2024
Βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Τραβηγμένο σε κάποια αφρικανική χώρα.
Το βίντεο που δημοσίευσε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν στο Telegram υποδηλώνει ότι βρίσκεται στην Αφρική
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner, ο επιχειρηματίας Γιεβγκένι Πριγκόζιν, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, περίπου δυο μήνες μετά την 24ωρη ανταρσία του εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Telegram, διάρκειας κάπου 40 δευτερολέπτων, ο Πριγκόζιν εικονίζεται με ρούχα παραλλαγής και τουφέκι εφόδου στα χέρια. Τραβήχτηκε σε κάποια χώρα της Αφρικής, σύμφωνα με το κανάλι Grey Zone στo Telegram.

Δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο για το πού ή πότε μαγνητοσκοπήθηκε το υλικό αυτό, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Δουλεύουμε. Θερμοκρασία 50 βαθμοί και. Όπως μας αρέσει», δηλώνει. «Ο όμιλος Βάγκνερ επιδίδεται σε αναγνώριση και έρευνα. Κάνει τη Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους. Και την Αφρική ακόμα πιο ελεύθερη. Δικαιοσύνη και ευτυχία για τους αφρικανικούς λαούς. Κάνουμε τη ζωή τους εφιάλτη για το ΙΚ, την Αλ Κάιντα και άλλους γκάγκστερ. Προσλαμβάνουμε αληθινούς ήρωες και συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τα καθήκοντα που μας ανατέθηκαν και υποσχεθήκαμε πως θα εκτελούσαμε, φέρεται να δηλώνει ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν στο βίντεο.

Ο Πριγκόζιν φωτογραφήθηκε στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής Αφρικής-Ρωσίας τον περασμένο μήνα, σφίγγοντας τα χέρια με τον πρέσβη Φρέντι Μαπούκα, έναν προεδρικό σύμβουλο στην CAR.

Ο επικεφαλής της Βάγκντερ διατηρεί χαμηλό δημόσιο προφίλ από τότε που ηγήθηκε της βραχύβιας ανταρσίας του τον Ιούνιο, η οποία διήρκεσε μόνο 24 ώρες.

Περίπου 5.000 στρατιώτες Βάγκνερ είχαν καταλάβει τον έλεγχο της νότιας ρωσικής πόλης Ροστόφον-Ντον και κινήθηκαν προς τη Μόσχα, με δεδηλωμένο στόχο την απομάκρυνση της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ωστόσο, ο Πριγκόζιν σταμάτησε την προέλαση μετά από διαπραγματεύσεις με το Κρεμλίνο, τις οποίες μεσολάβησε ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο. Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της ανταρσίας, οι κατηγορίες εναντίον του Πριγκόζιν αποσύρθηκαν και του προσφέρθηκε να μετακομίσει στη Λευκορωσία.

Δυνάμεις της Wagner, πιστεύεται πως δρουν στο Μαλί και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, μεταξύ άλλων.

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 26ης Ιουλίου στον Νίγηρα, στη Δύση εκφράζονται ανησυχίες πως η Νιαμέ μπορεί να στραφεί στη Ρωσία· ο Πριγκόζιν δήλωσε πως θα καλωσόριζε την εξέλιξη αυτή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Βρετανία: Στο 67% η συμμετοχή-Προς ιστορική νίκη οδεύουν οι Εργατικοί

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση της ΝΔ, μάχη για την τέταρτη θέση

Μπάιντεν-Νετανιάχου: Τηλεφωνική επικοινωνία για εκεχειρία και ομήρους στη Γάζα

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα