ΑΘΗΝΑ
00:08
|
28.04.2024
Μετά από 35 χρόνια η Βόρεια Ελλάδα μένει χωρίς τοπική ενημέρωση, καθώς όλες οι εκπομπές περνάνε στον ασφυκτικό πολιτικό έλεγχο της Αγίας Παρασκευής.
Όλη η ενημέρωση μεταφέρεται στην Αθήνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από 35 χρόνια η ΕΡΤ 3 μένει χωρίς ενημέρωση και δελτία ειδήσεων, καθώς από τις 28 Αυγούστου – ημερομηνία η οποία νοηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν 2023- 2024 για την κρατική ραδιοτηλεόραση-οι ειδήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα φιλτραρισμένες από το ενιαίο news room στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα μεταδίδονται μόνο από την ERT News.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διατηρηθεί μόνο η ενημερωτική εκπομπή «Περίμετρος» καθώς αντλεί τη θεματολογία της από την ειδησεογραφία της περιφέρειας. Η διάρκεια της όμως περιορίζεται στα 60 λεπτά και θα βγαίνει στον αέρα στις 13.00 στη θέση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του καναλιού.

Η απόφαση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έχει να κάνει με την αναμόρφωση του προγράμματος των καναλιών της με στόχο η ERT News να αναγορευτεί σε κεντρικό κανάλι ενημέρωσης και η ΕΡΤ 1 να γίνει ψυχαγωγική με δυο δελτία ειδήσεων μόνο.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Στέλιος Νικητόπουλος:  «Η ΕΡΤ3 “γεννήθηκε” στις 14 Δεκεμβρίου του 1988 και λειτουργεί αδιαλείπτως μέχρι σήμερα αφού οι εργαζόμενοί της και η κοινωνία δεν επέτρεψαν να υπάρξει κενό το ’13-’15. Για εμάς και για πολύ κόσμο είναι κάτι παραπάνω από ένα κανάλι. Θα ήθελα να σας πω ότι μέσα στην ΕΡΤ3 οι εργαζόμενοι νοιάζονται για να έχει κοινωνικό πρόσημο η δουλειά τους και για ένα αποτέλεσμα που να ανταποκρίνεται σε δημόσια ραδιοτηλεόραση… Είναι όρος επιβίωσης και δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας μας να μην επιτρέψουμε την εξαφάνιση του διακριτού ρόλου της ΕΡΤ3 μέσω της ενσωμάτωσης της στην ΕΡΤnews και της υποταγής της στον κεντρικό έλεγχο της ενημέρωσης».

Με λιγότερο από δύο μήνες να μας χωρίζουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, το «λουκέτο» ενημέρωσης στην ΕΡΤ 3 αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς όπως αναφέρει αφήνεται το πεδίο ελεύθερο «στα  ιδιόκτητα Μέσα του δήμου Θεσσαλονίκης που ελέγχονται από την πάραταξη του Κ.Ζέρβα».

Εντωμεταξύ, στο παρασκήνιο, όπως αναφέρει το mediatvnews.gr, συνεχίζεται η φημολογία για λουκέτο σε ένα από τα 4 πλέον κανάλια της ΕΡΤ. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται η ΕΡΤ 2 να μετατραπεί αποκλειστικά σε web tv, καθώς το να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ 3 θα προκαλούσε πιθανώς αντιδράσεις στα βορειοελλαδίτικα κλιμάκια του κυβερνώντος κόμματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Celebrities στα εστιατόρια

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα