ΑΘΗΝΑ
00:18
|
05.05.2024
«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί συνεχίζει τις επικίνδυνες για την ειρήνη και τον λαό σχέσεις με το καθεστώς Ζελένσκι».
Η επίσκεψη και η συμμετοχή του Ζελένσκι στην άτυπη σύσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση με τίτλο «Επίσκεψη Ζελένσκι στα μουλωχτά με στόχο την βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία», εξέδωσε χθες η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή.

«Η επίσκεψη Ζελένσκι που έγινε στα μουλωχτά την Δευτέρα 21/8 έρχεται να σηματοδοτήσει με την λεγόμενη “Κοινή Δήλωση για την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Ουκρανίας” την ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναλαμβάνει καθήκοντα στα πλαίσια δεσμεύσεων που έχει λόγω της πρόσδεσης στην αμερικανατοϊκή μηχανή του πολέμου, όπως η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για τα πολεμικά αεροπλάνα F16, η οποία συζητήθηκε», επισημαίνεται.

«Αυτή η επικίνδυνη τυχοδιωκτική επιλογή που κάνει την Ελλάδα κομμάτι των χωρών που εμπλέκονται στον πόλεμο, μπορεί να πλασάρεται σαν ενίσχυση της ασφάλειας και του ειδικού βάρος της χώρας. Στην πραγματικότητα γίνεται με την ελπίδα να συμμετέχουν ελληνικά κεφάλαια στη διεθνή λεηλασία της Ουκρανίας τόσο σήμερα μέσα από τους εξοπλισμούς, όσο και αύριο μετά τον πόλεμο στο πλιάτσικο που θα ονομαστεί “ανοικοδόμηση”», σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια από την εμπλοκή σε έναν πόλεμο στο πλευρό του ΝΑΤΟ. Είναι επικίνδυνη και φιλοπόλεμη η εθνικιστική προπαγάνδα ότι θα στηρίξει την ελληνική πλευρά το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, όπου έτσι και αλλιώς ο κίνδυνος έρχεται από τον άδικο αστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τους ενεργειακούς, εμπορικούς δρόμου και δίκτυα. Δεν υπάρχει κανένας δίκαιος σκοπός στη στήριξη του αντιδημοκρατικού καθεστώτος Ζελένσκι, που έχει εξαπολύσει πραγματική τρομοκρατία σε βάρος φιλειρηνιστών, κομμουνιστών, ρωσόφωνων και άλλων μειονοτήτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πρώτη στιγμή έχει ταχτεί από την σκοπιά της ειρήνης και των λαών. Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξεκίνησε η ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία με σημαία τον εθνικισμό και τον αντικομμουνισμό και προετοίμασε η επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που έχει δώσει ειδικό ρόλο στις φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες μισθοφόρων. Οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, χάνεται μια ολόκληρη γενιά, καταστρέφονται ζωτικής σημασίας υποδομές, ενώ το διεθνές κεφάλαιο θησαυρίζει με αιχμές το εμπόριο όπλων και την κερδοσκοπία των αγαθών πρώτης ανάγκης».

Επιπλέον, «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί συνεχίζει τις επικίνδυνες για την ειρήνη και τον λαό σχέσεις με το καθεστώς Ζελένσκι, με τις πλάτες του επίσημου πολιτικού σκηνικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Πλεύση-ακροδεξιάς».

«Είναι απόλυτη ανάγκη για ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα ενάντια σε κάθε ελληνική εμπλοκή, στο ξήλωμα του μηχανισμού των ΗΠΑ για την υποστήριξη της συμμετοχής τους στον πόλεμο στην Ουκρανία. Για να φύγουν οι αμερικανατοϊκές βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα, για να βγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και να σταματήσουν οι εξοπλισμοί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα