ΑΘΗΝΑ
09:45
|
03.05.2024
Το αεροσκάφος αναφέρεται ότι συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας.
Ο ιδρυτής της Wagner Group σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια στην Αφρική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους βόρεια της Μόσχας – με τη ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να δηλώνει ότι ο επικεφαλής της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ήταν στη λίστα επιβατών.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα του Embraer που συνέβη απόψε στην περιοχή Τβερ. Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, μεταξύ αυτών είναι το όνομα και το επώνυμο του Γιεβγκένι Πριγκόζιν», δήλωσε η Rosaviatsia, ωστόσο τίποτε δεν είναι επί του παρόντος σίγουρο με αποτέλεσμα διάφορα σενάρια να παραμένουν ανοικτά για την πραγματική τύχη του ιδρυτή της Wagner Group.

Επιφυλακτικός για το εάν ο ιδρυτής της Wagner Group είναι εν τέλει μεταξύ των 10 ατόμων που σκοτώθηκαν είναι και ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος σε ανάρτησή του στο X λίγο πριν τις 23.00 απόψε επισήμανε πως ηγετικά στελέχη της #Wagner επιβεβαιώνουν ότι είναι νεκροί ο #Prigozhin και ο υπαρχηγός του #Utkin. Πρόσθεσε επίσης πως υπάρχουν φήμες για ένα δεύτερο αεροσκάφος της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας, που επέστρεψε στη Μόσχα καταλήγοντας:

Είναι προφανές ότι αν δεν επιδειχθεί η σορός του πιθανότατα νεκρού, η φήμη ότι παραμένει ζωντανός θα συνεχίσει να υπάρχει…

«Το αεροπλάνο Embraer πετούσε από το Σερεμέτιεβο προς την Αγία Πετρούπολη. Στο αεροσκάφος επέβαιναν τρία μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες. Όλοι πέθαναν», δήλωσε στο TASS αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο χωριό Κουζένκινο στη βορειοδυτική περιοχή Τβερ. Ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναγνωρίσει το αεροπλάνο ως Embraer Legacy 600, με αριθμό RA-02795, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στον Πριγκόζιν. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχους.

Αρκετά βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τα κανάλια Mash και Baza στο Telegram φαίνεται να εικονίζουν το αεροσκάφος Embraer Legacy 600 να πέφτει κατακόρυφα προς το έδαφος με μια ανεξέλεγκτη περιστροφή. Μαύρος καπνός φαίνεται να βγαίνει από το αεροπλάνο.

Υπήρχε και δεύτερο αεροπλάνο;

Σύμφωνα με άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλούνται στοιχεία πτήσεων σε ρωσικά αεροδρόμια από το Flightradar, στο αεροδρόμιο του Βνούκοβο «προσγειώθηκε απόψε ένα δεύτερο αεροπλάνο του Πριγκόζιν», αφήνοντας υπόνοιες για την τελική τύχη του ιδρυτή της Wagner Group.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Τβερ, Ιγκόρ Ρουντένια, ανέλαβε τον έλεγχο του συμβάντος, αναφέρει το RIA Novosti. Όπως διευκρινίστηκε από τις τοπικές αρχές, στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί και το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, όπου προσπαθούν να προσδιορίσουν τις λεπτομέρειες του συμβάντος και τον αριθμό των νεκρών. Εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης είπε στο RIA Novosti ότι τα πτώματα οκτώ ανθρώπων βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής. Οι εργασίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, αναφέρει το πρακτορείο.

Όπως υπογράμμισε στην τηλεόραση του Open ο ανταποκριτής του στη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός, το όνομα του Πριγκόζιν είναι το μόνο από τη λίστα των επιβαινόντων που ανακοινώθηκε άμεσα.

Ο Πριγκόζιν μοιράστηκε το πρώτο του βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά τη ματαιωμένη ανταρσία του Ιουνίου μόλις πριν από δύο ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα