ΑΘΗΝΑ
07:07
|
03.05.2024
Την προεδρία διεκδικεί ξανά ο 80χρονος Έμερσον Μνανγκάγκουα, ο οποίος εξέδωσε αργά χτες βράδυ έκτακτο διάταγμα παρατείνοντας τη διάρκεια των εκλογών.
Χιλιάδες ψηφοφόροι στήθηκαν σήμερα για δεύτερη φορά έξω από τα εκλογικά τμήματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη μέρα παρατάθηκε η ψηφοφορία σήμερα σε χιλιάδες εκλογικά τμήματα στη Ζιμπάμπουε προκειμένου να συμμετάσχει μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος για την ανάδειξη νέου Προέδρου, βουλής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για τις δεύτερες εκλογές που διεξάγονται στη χώρα μετά το θάνατο του επί πολλές δεκαετίες Προέδρου και ηγέτη του κόμματος  ZANU-PF Ρόμπερτ Μουγκάμπε, που οδήγησε τη χώρα στην ανεξαρτησία.

Την προεδρία διεκδικεί ξανά ο 80χρονος απερχόμενος Πρόεδρος Έμερσον Μνανγκάγκουα, ο οποίος εξέδωσε αργά χτες βράδυ έκτακτο διάταγμα παρατείνοντας τη διάρκεια των εκλογών μετά τις πολύωρες αναμονές που καταγράφηκαν χτες σε πολλά εκλογικά τμήματα της χώρας. Το προεδρικό αξίωμα διεκδικούν άλλοι 11 υποψήφιοι με τον 45χρονο Νέλσον Σαμίσα από τον «Συνασπισμό Πολιτών για την Αλλαγή» να είναι ο βασικότερος αντίπαλος του απερχόμενου Προέδρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα