ΑΘΗΝΑ
06:11
|
28.04.2024
Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στη μεγάλη γκάμα τομέων συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ των χωρών της Ομάδας θέλοντας να δείξει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα των BRICS.
Η Δύση προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία της ομάδας BRICS, εκτιμά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δύση, αποκαλώντας τους BRICS «οικονομική λέσχη» επιχειρεί να υποβαθμίσει την πραγματική σημασία αυτής της σχέσης, τόνισε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που εκπροσωπεί τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των BRICS.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στη μεγάλη γκάμα τομέων συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ των χωρών της Ομάδας θυμίζοντας ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προηγουμένως μιλήσει στον πολλά υποσχόμενο Διεθνή Διάδρομο Μεταφορών Βορρά-Νότου μέρος του οποίου είναι και η διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας. Ο Ρώσος υπουργός τόνισε πως με την συμμετοχή χωρών της Μέσης Ανατολής, όπως είναι οι χώρες του Περσικού Κόλπου, οι ευκαιρίες για αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των σχεδίων εφοδιαστικής αλυσίδας αυξάνονται συνεχώς.

«Γι’ αυτό ο Πρόεδρος Πούτιν πρότεινε τη δημιουργία μίας Επιτροπής για μεταφορικά θέματα στους BRICS» τόνισε ο Λαβρόφ, εκτιμώντας πως το θέμα αυτό θα το προσεγγίσει στενότερα η ρωσική προεδρία της Ομάδας BRICS  που αναλαμβάνει τη σκυτάλη και τη διοργάνωση της επόμενης συνόδου κορυφής το φθινόπωρο του 2024 στη ρωσική πόλη Καζάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα