ΑΘΗΝΑ
23:44
|
08.05.2024
Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν υποστηρίζει απόλυτα τις επιτυχημένες προσπάθειες των BRICS  για την από-δολαριοποίηση του εμπορίου.
Ο Ιρανός Πρόεδρος εκτίμησε πως η συμμετοχή της χώρας του στους BRICS από το 2024 θα προσφέρει οφέλη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν στηρίζει τις προσπάθειες της Ομάδας των χωρών BRICS να απεξαρτηθούν από το δολάριο των ΗΠΑ δήλωσε απόψε ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, μερικές ώρες μετά την απόφαση για ένταξη της χώρας του μαζί με άλλες πέντε από την 1η Ιανουαρίου 2024.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν υποστηρίζει απόλυτα τις επιτυχημένες προσπάθειες των BRICS  για την από-δολαριοποίηση του εμπορίου και των οικονομικών συναλλαγών μεταξύ των μελών με τη χρήση νομισμάτων των χωρών της Ομάδας» τόνισε ο Ιρανός Πρόεδρος.

Χαρακτήρισε δε «αξιέπαινη» την απόφαση των πέντε ηγετών των BRICS να διευρύνουν την Ομάδα εκτιμώντας πως η συμμετοχή της χώρας του θα επιφέρει «ιστορικά οφέλη». Πρόσθεσε δε πως η Ομάδα των BRICS «μπορεί να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων της διεθνούς κοινότητας επειδή αυξάνεται η διεθνής εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα τής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα