ΑΘΗΝΑ
17:41
|
04.05.2024
Του ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την κατάρριψη και ενός τροποποιημένου πυραύλου s-200 στην Καλούγκα. Η ρωσική αεράμυνα είναι αποτελεσματική, σχολίασε το Κρεμλίνο.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στην ουκρανική σύγκρουση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία επιχείρησε να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση σε βάρος της Ρωσίας με τη χρήση drones, ανακοίνωσε σήμερα πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συστήματα εναέριας άμυνας «εντόπισαν σαράντα δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», με εννέα να καταρρίπτονται πάνω από την Κριμαία και 33 να παρεμποδίζονται με ηλεκτρονικά μέσα και να «συντρίβονται χωρίς να φτάσουν στο στόχο τους», σημείωσε το ρωσικό υπουργείο.

Επίσης σήμερα ο ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ένας τροποποιημένος πύραυλος S-200 καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή Καλούγκα, η οποία συνορεύει με την περιοχή της Μόσχας. Η πόλη της Καλούγκα απέχει λιγότερο από 200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

«Ο πύραυλος εντοπίστηκε και καταστράφηκε από την αεράμυνα πάνω από το έδαφος της περιοχής Καλούγκα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Δεν υπήρξαν θύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλούγκα, Βλάντισλαβ Σάπσα.

Η Ουκρανία δεν σχολίασε αμέσως τις αναφορές, σημειώνει το Reuters, προσθέτοντας ότι το Κίεβο σχεδόν ποτέ δεν ανέλαβε δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις εντός της Ρωσίας ή σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας λειτουργούν αρκετά αποτελεσματικά στην απόκρουση των ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε αργότερα, σύμφωνα με το TASS, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όλα τα σχετικά συστήματα αεράμυνας λειτουργούν αρκετά αποτελεσματικά», είπε ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το Κρεμλίνο και ο Ρώσος πρόεδρος, ειδικότερα, ανησυχούν για τις ολοένα και συχνότερες ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αυτή η δραστηριότητα είναι στην πραγματικότητα τρομοκρατική δραστηριότητα γιατί «στις περισσότερες περιπτώσεις στοχεύει απλώς κτίρια κατοικιών και οικιστικούς χώρους», ισχυρίστηκε ο Πεσκόφ.

Οι ιδιαιτερότητες της απόκρουσης τέτοιων επιθέσεων «δεν επιτρέπουν πάντα την αποφυγή μικρών ζημιών, παρ’ όλα αυτά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η αεράμυνα και όλα τα σχετικά συστήματα προστασίας λειτουργούν αποτελεσματικά», υποστήριξε.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχίσει να αποκλείει αυτή την τρομοκρατική απειλή στο μέλλον», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αντέδρασε το Κρεμλίνο στις προσπάθειες του Κιέβου να επιτεθεί στην Κριμαία, ο Πεσκόφ σημείωσε: «Αυτή είναι η τρομοκρατική δραστηριότητα για την οποία μιλήσαμε». «Αυτή η απειλή αφορά και την Κριμαία. Εκεί λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Γι’ αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, ώστε τα εδάφη μας να μην αντιμετωπίζουν αυτήν την απειλή», είπε ο Πεσκόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα