ΑΘΗΝΑ
09:39
|
27.04.2024
Αναγκάστηκε να αποδειχθεί την ευθύνη για την αποτυχία του να ανταποκριθεί σε πρότερες ειδοποιήσεις για τις κλοπές αρχαίων.
Ο Χάρτβιγκ Φίσερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το (νέο) σκάνδαλο ολκής που ξέσπασε πριν μερικές μέρες με πρωταγωνιστή ανώτερο επιμελητή του Βρετανικού Μουσείου που, επί πολλά χρόνια έκλεβε και έβγαζε στο σφυρί αρχαιότητες που δεν εκτίθενται αλλά βρίσκονταν στα υπόγεια του κτιρίου, προκάλεσε σήμερα την παραίτηση του διευθυντή του, Χάρτβιγκ Φίσερ.

Ο Φίσερ ήταν στο «τιμόνι» του Βρετανικού Μουσείου από το 2016 και αναγκάστηκε να αποδειχθεί την ευθύνη για την αποτυχία του να ανταποκριθεί σε πρότερες ειδοποιήσεις για τις κλοπές αρχαίων κοσμημάτων, νομισμάτων, ειδών τέχνης φτιαγμένα κυρίως από χρυσό και πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους.

Πιθανή είναι και η παραίτηση του αναπληρωτή διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Τζόναθαν Ουίλιαμς, καθώς και αυτός είχε δεχθεί προειδοποιήσεις από τον Φεβρουάριο του 2021 για τις κλοπές αρχαιολογικών θησαυρών από τον 57χρονο ανώτερο επιμελητή Πίτερ Χιγκς που δούλευε στο Μουσείο επί τουλάχιστον 30 χρόνια.

O κατηγορούμενος για κλοπές αρχαιολογικών θησαυρών, επιμελητής, Πίτερ Χιγκς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα