ΑΘΗΝΑ
16:31
|
21.09.2024
Προβάλλεται δήθεν σαν ιδιωτικό νησί αλλά δημοπρατείται κάθε χρόνο επί μία 10ετία έναντι ευτελούς αντιτίμου σε επιχειρηματία-κοράκι.
Η Απόνησος είναι ένας μικρός παράδεισος κάτω από το Αγκίστρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάτω από τη μύτη του ενός τρίτου της Ελλάδας που μένει στην Αττική, καταπατείται ένα ολόκληρο ελληνικό νησί με ευθύνη του Δήμου Αγκιστρίου και της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά. Πρόκειται για το νησάκι Απόνησος που είναι κάτω από το Αγκίστρι και προβάλλεται ψευδώς σε ιστοσελίδες σαν «ιδιωτικό νησί».

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο Tik Tok και άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το νησάκι δίνεται με δημοπρασία εδώ και 10 χρόνια σε έναν επιχειρηματία έναντι μόλις…300 ευρώ ετησίως!

Η καταπάτηση του νησιού για το κέρδος ενός και μόνο ατόμου επί μία 10ετία καταπατά το νησί με την άδεια αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, η είσοδος του οποίου έχει περίφραξη και φρουρείται από μπράβους που δεν αφήνουν κανέναν να εισέλθει εάν δεν πληρώσει σε δημόσια παραλία της Απονήσου που εμφανίζεται σαν «ιδιωτικό νησί».

Είσοδος με μπράβο στο καταπατημένο νησί έναντι ετήσιου αντιτίμου 300 ευρώ

Σε ιστοσελίδες τουριστικού περιεχομένου αναφέρεται πως η Απόνησος ενώνεται με το μεγαλύτερο Αγκίστρι με μία μικρή γέφυρα. Από το Μεγαλοχώρι και τη Σκάλα απέχει 5 έως 8 χιλιόμετρα, ανάλογα το σημείο εκκίνησης, το μέσο μεταφοράς και τη διαδρομή που θα επιλέξετε. Από τον οικισμό Λιμενάρια απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα ή περίπου 20 λεπτά περπάτημα.

Η παραλία δεν έχει μήκος πάνω από 150 μέτρα και πλάτος πάνω από 5 μέτρα, με την ακτή να καλύπτεται από επίπεδα και λεία βράχια, και την εκμεταλλεύεται ένας και μοναδικός άνθρωπος με ξαπλώστρες και ομπρέλες, δίχως να τηρεί όσα προβλέπει ο νόμος και το σύνταγμα που ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στην Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Κίνα: Εκτόξευση έξι νέων δορυφόρων στο Διάστημα

Ρωσία: Ασφαλής αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων με χρήση…λάμπας

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα