ΑΘΗΝΑ
01:04
|
29.09.2024
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα βρεθεί στην Άγκυρα, στις 5 Σεπτεμβρίου, και θα συναντηθεί με τον Χακάν Φιντάν.
Χακάν Φιντάν, Γιώργος Γεραπετρίτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, σήμερα (27/08), πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, στις 5 Σεπτεμβρίου, στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα πραγματοποιήσει, στις 5 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας, Χακάν Φιντάν».

Ακόμα, όπως επισημαίνεται, «οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, καθώς και για περιφερειακές εξελίξεις».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπουργοί είχαν επικοινωνήσει για πρώτη φορά στις 28 Ιουνίου, όταν ο Χακάν Φιντάν τηλεφώνησε στον Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και, τότε, είχαν δώσει ραντεβού στο Βίλνιους, όπου πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εκεί, ο Γιώργος Γεραπετρίτης βρέθηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Χακάν Φιντάν συνόδευε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες μετά τις εκλογικές νίκες τους.

Προετοιμάζεται η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Μπορεί να μην βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο, μάλλον δείχνουν πως η Αθήνα έχει πάρει σοβαρά το θέμα της υπογραφής συνυποσχετικού για προσφυγή στη Χάγη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών λίγο πριν, λίγο μετά την 20ή Σεπτεμβρίου. Όπως γράφτηκε χθες (26/8) στη στήλη των «Παραπολιτικών» του iEidiseis, τη συνάντηση αυτή θα προετοιμάσουν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Η μη πρόσκληση – τουλάχιστον έως τώρα – της Τουρκίας στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. επιβάλλει να υπάρχει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τα όσα συμβαίνουν στα Κατεχόμενα να δυσκολεύουν κάπως την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα