ΑΘΗΝΑ
10:42
|
03.05.2024
Κατεβαίνει με τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη για Όλους» του Σπύρου Πέγκα. Χαρακτήρισε τη συμμετοχή του ως μια «έκφραση ανησυχίας για την πορεία της πόλης».
Γιάννης Μπουτάρης και Σπύρος Πέγκας ξανά μαζί με την κίνηση «Θεσσαλονίκη για Όλους»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τροπή λαμβάνει η κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Όσοι προεξοφλούσαν μια εύκολη επανεκλογή του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον Δήμο της πόλης μάλλον έπεσαν έξω καθώς μια αιφνίδια συμμετοχή στην κάλπη ενδέχεται να μετατρέψει την αναμέτρηση σε ντέρμπι.

Την περασμένη Παρασκευή (25/8) ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές για δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη για Όλους» του Σπύρου Πέγκα (αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Μπουτάρη).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουτάρης σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του τον περασμένο Απρίλιο είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Σπύρου Πέγκα για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ευχαρίστησε τον Γιάννη Μπουτάρη για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, την οποία χαρακτήρισε «τιμητική».

Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Πέγκα «έκφραση της ανησυχίας για την πορεία της πόλης» και σημείωσε πως κατεβαίνει στις εκλογές «χωρίς καμία προσδοκία προσωπικού οφέλους ή αξιώματος»

Αναλυτικά η ανακοίνωση Μπουτάρη:

Μετά την ολοκλήρωση της δημαρχιακής θητείας μου στον δήμο Θεσσαλονίκης, δεν έπαψα ποτέ να ενδιαφέρομαι και να νοιάζομαι για όσα συμβαίνουν στην πόλη. Δυστυχώς, αυτά τα τέσσερα χρόνια η Θεσσαλονίκη πήγε πολλά βήματα πίσω. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Πέγκα αποτελεί έκφραση της ανησυχίας μου για την πορεία της πόλης. Ήμουν και θα είμαι πάντα ενεργός πολίτης. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου η συμμετοχή μου στο δημοτικό συμβούλιο, ως απλός σύμβουλος, ικανοποιεί αυτή την έγνοια μου για την πόλη. Είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς καμία προσδοκία προσωπικού οφέλους ή αξιώματος

Ο Σπύρος Πέγκας δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο είναι τιμητική για τη δημοτική μας κίνηση και πρωτοπόρα για τον δημόσιο βίο. Η υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος εκφράζει το διαχρονικό νοιάξιμό του για την πόλη, ανεξάρτητα από τίτλους και αξιώματα. Δηλώνει την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων της πόλης που επιθυμούν την αλλαγή στη διοίκηση του δήμου και ονειρεύονται μια Θεσσαλονίκη δυναμική, εξωστρεφή, προοδευτική και βιώσιμη. Τον ευχαριστώ από καρδιάς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα από τους θεατές

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα