ΑΘΗΝΑ
17:36
|
28.04.2024
Μόνο οι ανόητοι θα προβλέπουν τους νικητές και τους ηττημένους αυτής της σεζόν. Παρακάτω είναι οι προβλέψεις μου.
Είναι η έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν και όλα είναι πιθανά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τέλειες γραμμές και οι κύκλοι είναι ένα λαμπερό, σχεδόν εκτυφλωτικό, λευκό ενάντια στις σκούρες και ανοιχτές βελούδινες πράσινες ρίγες του κομμένου γρασιδιού. Στον καθαρό αέρα είναι το άρωμα της ελπίδας. Είναι η έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν. Όλα και όλα είναι πιθανά. Είναι μια μαγική εποχή. Ακόμα και στην Αγγλία, ο ήλιος λάμπει.

Πύλη του παραδείσου

Η σεζόν 2023-24 στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ ξεκινά με μια γνωστή ερώτηση. Μπορεί κανείς να σταματήσει τη Μάντσεστερ Σίτι; Η Σίτι με προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης και έχει ήδη κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ευρώπης, αλλά υπάρχει ελπίδα. Οι αποχωρήσεις των Ίκαι Γκουντογκάν και Ριάντ Μαχρέζ έχουν αποδυναμώσει τη μεσαία γραμμή της Σίτι, ενώ ο Κέβιν ντε Μπρόινε συνεχίζει να αγωνίζεται με τραυματισμούς.

Μερικές καλές ομάδες θα μπορούσαν να σταματήσουν τη Σίτι. Η Άρσεναλ έχει ήδη κερδίσει τη Σίτι στα πέναλτι στη Κοινότητα Ασπίδα (ένα είδος αγγλικού Σούπερ Καπ). Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μισέλ Αρτέτα, έχει ξοδέψει περισσότερα από 230 εκατομμύρια ευρώ σε Ντεκλαν Ρις και Kάι Χάβετς για να ενισχύσει την ομάδα του. Η Άρσεναλ θα πρέπει επίσης να είναι πιο δυνατή μετά την απογοήτευση που δεν κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη σεζόν, παρόλο που ήταν οκτώ βαθμούς μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Ιανουάριο.

Ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ ανανέωσε τη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ, υπογράφοντας τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Άλεξ ΜακΆλιστερ της Αργεντινής και τον νεαρό Ούγγρο διεθνή Ντομινίκ Τζομπότσλαι. Ο ΝτιόγκοΤζότα και ο ΛουίςΝτίαζ, τραυματίες για μεγάλο μέρος της περασμένης σεζόν, επέστρεψαν στην ομάδα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει να προοδεύει υπό τον προπονητή Έρικ τεν Χαγκ, που φτιάχνει τη δική του ομάδα. Θέλοντας έναν τερματοφύλακα που να μπορεί να πασάρει την μπάλα, ο τεν Χαγκ αγόρασε τον Αντρέ Ονανά από την Ίντερ για να αντικαταστήσει τον Νταβίντ Ντε Χέα, ο οποίος έφυγε από τη Γιουνάιτεντ μετά από 12 χρόνια. Στη Γιουνάιτεντ εντάχθηκαν επίσης ο Δανός επιθετικός Ράσμους Χόιλαντ και ο μέσος της Αγγλίας Μέισον Μάουντ.

Με νέα ιδιοκτησία την περασμένη σεζόν, η Τσέλσι ήταν ένα χάος. Αναζητώντας ένα νέο ξεκίνημα υπό τον νέο προπονητή Μαουρίσιο Ποτσετίνο, η Τσέλσι απέκρουσε τη Λίβερπουλl για να αποκτήσει τον μέσο Μωυσή Κασιάδο, πληρώνοντας ένα ποσό ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο 125 εκατομμυρίων ευρώ. Σε νέα διοίκηση βρίσκεται και η Τότεναμ. Μετά την επιτυχία με τη Σέλτικ, ο διορισμός του Ελληνοαυστραλού Ανζ Ποστέκογλου έφερε αισιοδοξία στη Τότεναμ μετά τις «μαύρες στιγμές» των Ζοζέ Μουρίνιο και Αντόνιο Κόντε και παρά τη μεταγραφή του Χάρι Κέιν στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Άγγλος διεθνής Τζέιμς Μάντισον εντάχθηκε στην Τοτέναμ από τη Λέστερ Σίτι, σηματοδοτώντας την επιθετική πρόθεση του Ποστέκογλου.

Η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ θα θέλει να βελτιωθεί στην τέταρτη θέση της περασμένης σεζόν. Αν και υποστηρίζεται από τον πετρελαϊκό πλούτο της Σαουδικής Αραβίας, οι δαπάνες της Νιούκαστλ για παίκτες ήταν συνετές και οξυδερκείς. Ο προπονητής Έντι Χάου ενίσχυσε την ομάδα του, υπογράφοντας τον Άγγλο μέσο Χάρβεϊ Μπαρνς και τον τερματοφύλακα Νικ Πόουπ, καθώς και τον Ιταλό Τονάλι.

Ωστόσο, ακόμα κι αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι τόσο δυνατή όσο την περασμένη σεζόν, κανένας από τους αντιπάλους της δεν φαίνεται έτοιμος να πάρει τη θέση του. Η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Άρσεναλ, μετά από επτά χρόνια, και για τη Νιούκαστλ μετά από 20 χρόνια, θα δοκιμάσει σοβαρά τη δύναμη και το βάθος της ομάδας τους. Τα ερωτήματα σχετικά με την πώληση του συλλόγου ενδέχεται να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρει τη συνέπεια που απαιτείται για να προκαλέσει τη Σίτι. Η Λίβερπουλ δείχνει υπόσχεση, αλλά φαίνεται εύθραυστη χωρίς αμυντικό χαφ που θα αντικαταστήσει τον Φαμπίνιο που έχει πάει να παίξει στη Σαουδική Αραβία.

Στην Τσέλσι, 23 παίκτες έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένων των Κάι Χάβερτς, Μέισον Μάουντ, Ματέο Κόβατσιτς και Ν’Γκόλο Καντέ, και 13 παίκτες έχουν ενταχθεί. Ο Ποτσετίνοθα χρειαστεί χρόνο για να βρει την καλύτερη ομάδα του, όπως και ο Ποστέκογλου στη Τότεναμ.

Το πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι οι αντίπαλοι της Μάντσεστερ Σίτι αφαιρούν βαθμούς ο ένας από τον άλλο και η Σίτι γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά το αγγλικό πρωτάθλημα για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια.

Πρόβλεψη: 1. Μάντσεστερ Σίτι 2. Άρσεναλ 3. Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ 4. Λίβερπουλ

Χαμένος παράδεισος

Τρεις ομάδες από την Μπέρνλι, την Έβερτον, τη Λούτον, τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τη Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς είναι πιο πιθανό να πάνε κάτω. Η Γουλβς δυσκολεύτηκε την περασμένη σεζόν, ειδικά εκτός έδρας, να σκοράρει. Ο προπονητής Γκάρι Ο’ Νιλ δεν έχει ενισχύσει την ομάδα του, παρά την αποχώρηση έμπειρων παικτών όπως Ο Ρούμπεν Νέβες και Κόνορ Κουντί. Η Έβερτον βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου εδώ και 80 χρόνια, αλλά αυτό θα μπορούσε να τελειώσει αυτή τη σεζόν.Η  προπονητική εμπειρία του Σον Ντάιτς μπορεί να είναι αρκετή για να τους κρατήσει στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η ομάδα δεν του έχει δώσει τα χρήματα για να επενδύσει σε μια ομάδα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους τραυματίες. Ντομινίκ Ο Κάλβερτ-Λιούιν να σκοράρει και ο τερματοφύλακας της Αγγλίας, Τζόρνταν Πίκφορντ.

Η Μπέρνλι κέρδισε εύκολα το Πρωτάθλημα πέρυσι και ορισμένοι βλέπουν τον προπονητή Βίνσεντ Κομπανί ως αντικαταστάτη του Πεπ Γκουαρδιόλα όταν φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Κομπανί έχει αναζητήσει νέους παίκτες με δυνατότητες να κρατήσουν την Μπέρνλι στην Πρέμιερ Λιγκ, όπως ο τερματοφύλακας της Αγγλίας κάτω των 21 ετών Τζέιμς Τράφορντ που μετακόμισε από τη Μάντσεστερ Σίτι, ο 22χρονος Ελβετός διεθνής, ο Ζέκι Αμντούνι από τη Βασιλεία και ο Νορβηγός διεθνής Σάντερ Μπερζέ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Το ερώτημα είναι αν τέτοια νεαρά ταλέντα μπορούν να αποδώσουν.

Με τις αποχωρήσεις βασικών παικτών που κέρδισαν την άνοδο την περασμένη σεζόν, η ομάδα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ φαίνεται αδύναμη. Ο προπονητής Πολ Χέκινμπότομ έχει ακόμα οκτώ παίκτες από την ομάδα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που τερμάτισε ένατη στην Πρέμιερ Λιγκ το 2020. Είναι απίθανο να είναι αρκετό για να αποτρέψει τον υποβιβασμό. Η Λούτον Τάουν επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από περισσότερα από 30 χρόνια. Ο προπονητής Ρομπ Έντουαρντς δεν έχει διοικήσει ποτέ ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ στο παρελθόν και θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν ο σύλλογος με μακράν το μικρότερο προϋπολογισμός στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας επρόκειτο να επιβιώσει.

Πρόβλεψη: 17. Έβερτον 18. Μπέρνλι 19. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 20. Λούτον Τάουν

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα