ΑΘΗΝΑ
14:31
|
27.04.2024
«Παρόμοια εκδήλωση κομματικού χαρακτήρα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στο σημείο αυτό» επισημαίνουν ο Δήμος Χανίων και το Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος».
«Ο χώρος των Τάφων των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι είναι ένας τόπος ιστορικής μνήμης με ισχυρούς συμβολισμούς»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εκδήλωση που έχει προγραμματίσει για σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της εκ μέρους του διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον χώρο των Τάφων των Βενιζέλων στις 19.30 το απόγευμα αναφέρθηκαν με κοινή τους ανακοίνωση ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Διαβάστε επίσης:

«Ο χώρος των Τάφων των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι είναι ένας τόπος ιστορικής μνήμης με ισχυρούς συμβολισμούς, συνδέεται με κορυφαίες στιγμές της κρητικής ιστορίας, με τους αιματοβαμμένους αγώνες των Κρητικών για την ελευθερία και την ένωση με την Ελλάδα, επελέγη από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τελευταία κατοικία του, ενώ σε αυτό το σημείο αναπαύεται και ο γιος του, Σοφοκλής.

Παρόμοια εκδήλωση κομματικού χαρακτήρα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στο σημείο αυτό. Ως έκφραση σεβασμού στην ιστορική μνήμη του κορυφαίου Έλληνα ηγέτη, το καθιερωμένο είναι η κατάθεση στεφάνου από πολιτικούς.

Η παρέμβαση αυτή δεν έχει επ’ ουδενί χαρακτήρα προσωπικής αιχμής εναντίον ενός υποψηφίου προέδρου σε μία εσωκομματική διαδικασία. Αποτελεί έκφραση ισχυρών επιφυλάξεων και της αγωνίας μας για ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, εθνικής σημασίας, που προφανώς και πρέπει να υπερβαίνει στενά κομματικά όρια και προσωπικές στρατηγικές. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή που αναζητούνται πρότυπα και τα οράματα και οι παρακαταθήκες του Βενιζέλου εξακολουθούν να εμπνέουν».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα