ΑΘΗΝΑ
01:57
|
05.05.2024
Ο Μιχάιλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, μίλησε για τον Πάπα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Ο πάπας Φραγκίσκος με την ουκρανική σημαία τον Απρίλιο του 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μιχάιλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε τον Πάπα Φραγκίσκο «όργανο της ρωσικής προπαγάνδας» που υποστηρίζει τη δημιουργία ενός «ρωσικού κόσμου».

Η δήλωση του Ποντολιάκ έρχεται αφότου ο Πάπας Φραγκίσκος συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με Καθολικούς νέους από τη Ρωσία στις 25 Αυγούστου, προτρέποντάς τους να καταβάλουν προσπάθειες για «συμφιλίωση» και επισημαίνοντάς τους τη σημασία του να μην εγκαταλείψουν ποτέ τη μεγάλη πολιτιστική τους κληρονομιά.

Ο Ποντολιάκ δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera: «Φαίνεται ότι ο Πάπας έχει γίνει ξανά εργαλείο της ρωσικής προπαγάνδας», προσθέτοντας ότι η ομιλία του ποντίφικα ήταν «καταστροφική για τον σύγχρονο ανθρωπισμό».

«Ένας καταστροφικός λόγος για τον σύγχρονο ανθρωπισμό. Αν αξιολογήσουμε τις φράσεις του Πάπα με ανοιχτό μυαλό, βλέπουμε ότι είναι μια άνευ όρων ενθάρρυνση στον επιθετικό ιμπεριαλισμό, ένας έπαινος για την αιματηρή ιδέα του “ρωσικού κόσμου”, που συνεπάγεται τη βάναυση καταστροφή των ελευθεριών και του τρόπου ζωής των άλλων.

Ο Φραγκίσκος ενθαρρύνει τη μισάνθρωπη ιδεολογία του Πούτιν, τις γενοκτονικές μανίες του. Αναρωτιέται κανείς τι είναι η Καθολική Εκκλησία, τι είναι ο Χριστιανισμός, τι είναι η Ουκρανία αιματοβαμμένη με αθώα θύματα. Φαίνεται ότι ο Ποντίφικας, για άλλη μια φορά, έγινε όργανο της ρωσικής προπαγάνδας.

Στηριζόμενος ακριβώς στην τριάδα Πέτρου-Αικατερίνης-Στάλιν ο ρωσικός στρατός έρχεται να σκοτώσει τους Ουκρανούς. Ο Πάπας τους εξυψώνει και ο Πούτιν τους χρησιμοποιεί για να εξαλείψει την ταυτότητά μας.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς η Αγία Έδρα δεν έχει κατανοήσει την καταραμένη ματαιότητα και τον εκμηδενισμό της ιστορικής προοπτικής που είναι εγγενείς στη γενοκτονική ουσία της σύγχρονης Μόσχας».

Από την πλευρά της η Αγία Έδρα δήλωσε ότι ο ποντίφικας δεν «εξύψωσε τη λογική του ιμπεριαλισμού».

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, ανέφερε ότι ο Πάπας είχε σκοπό να στηρίξει τους νέους να «διατηρήσουν και να προωθήσουν οτιδήποτε θετικό στη μεγάλη πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά της Ρωσίας».

Από τη δική της πλευρά, η αποστολή του Βατικανού στο Κίεβο δήλωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι αντίθετος σε κάθε μορφή ιμπεριαλισμού και αποικιοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα