ΑΘΗΝΑ
18:39
|
21.11.2024
Ο 42χρονος, πλέον, άνδρας, είχε απηχθή αμέσως μετά τη γέννησή του από τους πράκτορες Πινοτσέτ και είχε δοθεί για υιοθεσία στις ΗΠΑ.
Ο Τζίμι Λίπερτ Θάιντεν, ο οποίος κλάπηκε κατά τη γέννησή του κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Χιλιανού δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ και μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Μαρία Ανχέλικα Γκονσάλες, η βιολογική του μητέρα, συναντιούνται στη Βαλντίβια της Χιλής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 42χρονος δικηγόρος που κλάπηκε ως βρέφος μετά τη γέννησή του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ στη Χιλή και δόθηκε για υιοθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ανατράφηκε, ταξίδεψε χιλιάδες μίλια στη Νότια Αμερική για να συναντήσει τη βιολογική του μητέρα για πρώτη φορά.

«Δεν ήξερε για μένα γιατί με πήραν κατά τη γέννηση και της είπαν ότι ήμουν νεκρός», είπε ο Τζίμι Λίπερτ Θάιντεν σε ένα βίντεο του TikTok ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο για να συναντήσει τη μητέρα του για πρώτη φορά. «Όταν ζήτησε το σώμα μου, της είπαν ότι το είχαν πετάξει».

Ποτέ δεν κρατήσαμε ο ένας τον άλλο, ποτέ δεν αγκαλιαστήκαμε, πρόσθεσε.

Αφού περπάτησε τον δρόμο όπου ζει εκείνη, στη Βαλντίβια, 740 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο, με λουλούδια στα χέρια, ο Λίπερτ Θάιντεν, με δάκρυα στα μάτια, μπόρεσε εντέλει να πάρει στην αγκαλιά του τη Μαρία Ανχέλικα Γκονσάλες.

Ταξίδεψε στη Χιλή μαζί με τη σύζυγό του και τις δυο κόρες τους, που συνάντησαν επίσης τη γιαγιά τους, όπως κι εκείνος τη μητέρα του, για πρώτη φορά.

Κατάφερε να τη βρει χάρη σε εξετάσεις DNA, την έρευνα στον ιστότοπο MyHeritage.com και την τρομερή δουλειά της Nos Buscamos, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που προσπαθεί να συνδέσει ξανά οικογένειες οι οποίες είχαν χωριστεί κυρίως κατά τη διάρκεια της χούντας.

Χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίστηκαν τα χρόνια της δικτατορίας του στρατηγού Πινοτσέτ.

Η ιδρύτρια της ΜΚΟ αυτής, η Κονστάνσα ντελ Ρίο, τη δημιούργησε επειδή δεν κατάφερνε να βρει πληροφορίες για τη δική της βιολογική οικογένεια.

Μέχρι σήμερα, η Nos Buscamos λέει πως έχει καταφέρει να βρει και να φέρει σε επαφή 400 ανθρώπους που είχαν χάσει τους δικούς τους.

Αυτή «είναι μια από τις εκατοντάδες, ή μάλλον χιλιάδες, υποθέσεις εμπορίας βρεφών κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, κι ακόμη και αφού αποκαταστάθηκε η δημοκρατία», εξήγησε η κυρία ντελ Ρίο.

«Τα παιδιά αυτά δηλώθηκε πως πέθαναν και πουλήθηκαν σε ξένους για 10 ως 15.000 δολάρια», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μετά το σούπερ μάρκετ, άνοιξε και ξενοδοχείο στο Άγιο Όρος με υπηρεσίες μασάζ και αγιορείτικης κουζίνας

Interregnum: Από τα χτυπήματα «βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος» στο χρώμα των κόκκινων γραμμών

Πακιστάν: Τουλάχιστον 38 νεκροί από επίθεση σε λεωφορεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Ν.Φιλαδέλφεια στις 22/11 λόγω επίσκεψης του Πατριάρχη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα