ΑΘΗΝΑ
07:56
|
12.05.2024
Πράκτορες της Μοσάντ είχαν προσπαθήσει να βάλουν «ένα εκρηκτικό, μη ανιχνεύσιμο κύκλωμα» μέσα σε πυραύλους, λένε οι Ιρανοί.
Ισραηλινοί πράκτορες φέρονται να είχαν προσπαθήσει να βάλουν «εκρηκτικό, μη ανιχνεύσιμο κύκλωμα» μέσα σε πυραύλους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απόπειρα δολιοφθοράς  στον τομέα του πυραυλικού προγράμματος μέσω της εισαγωγής ελαττωματικών εξαρτημάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκρήξεις και άλλα προβλήματα κατήγγειλε σήμερα ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Μεχντί Φαραχί.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών της Μοσάντ είχαν προσπαθήσει να βάλουν «ένα εκρηκτικό, μη ανιχνεύσιμο κύκλωμα» μέσα σε πυραύλους. Σε σχετικό ρεπορτάζ της ιρανικής τηλεόρασης αναφέρεται πως τα ελαττωματικά εξαρτήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ανθούν ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ιρανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την υπόθεση σαν «μία από τις μεγαλύτερες απόπειρες δολιοφθοράς» στη χώρα.

Τα κομμάτια που εμφανίστηκαν στο ρεπορτάζ της ιρανικής δημόσιας τηλεόρασης  ήταν στρατιωτικού τύπου, υψηλής πυκνότητας κυκλικοί ηλεκτρικοί «σύνδεσμοι» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσάρτηση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ενός πυραύλου ή ενός drone και να διοχετεύουν τόσο ηλεκτρισμό όσο και σήματα.

Τον Ιούλιο οι ιρανικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως διέλυσαν μεγάλο δίκτυο πρακτόρων της Μοσάντ στο Ιράν που σχεδίαζε «ενέργειες σαμποτάζ μεγάλης κλίμακας» μεταξύ των οποίων φέρεται πως ήταν ανατίναξη του τάφου του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί που διοικούσε τις ειδικές δυνάμεις Κουντς των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και δολοφονήθηκε από τις ΗΠΑ με εντολή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια πυραυλικής επιδρομής στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2022, οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν τέσσερα που είχαν καταδικάσει ως συνεργάτες της Μοσάντ, ενώ άλλοι τρεις καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα