ΑΘΗΝΑ
03:15
|
06.05.2024
Παρά την πρόσφατη «έξωσή» του από την ιστορική του έδρα, ο ΣΕΑ πραγματοποιεί απόψε μουσική βραδιά συμπαράστασης στον αγώνα του.
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε απόψε στο κάλεσμα εκδήλωσης του ΣΕΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μουσική βραδιά κινητοποίησης και συμπαράστασης στον αγώνα του πραγματοποιεί απόψε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) κατά την τελευταία αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Παρά την πρόσφατη «έξωσή» του από την ιστορική του έδρα, που βρίσκεται στην οδό Ερμού 134-136, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ο ΣΕΑ απάντησε με εξώδικο αλλά και σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Association of Greek Archaeologists εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις χιλιάδες υπογραφές και τα εκατοντάδες ψηφίσματα και κείμενα συμπαράστασης που λαμβάνουμε αυτές τις μέρες. Χιλιάδες πολίτες, σωματεία, άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και της επιστήμης, κάτοικοι του Θησείου, ζητούν με επιστολές τους την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης της 11/8/2023 για την “έξωση” του ΣΕΑ από την ιστορική του έδρα.

Προσκαλούμε τα μέλη του Συλλόγου, όλους τους πολίτες, τα σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες την Πέμπτη 31 Αυγούστου, το βράδυ της πανσελήνου, σε κινητοποίηση συμπαράστασης στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Θησείο, από τις 8.00 μ.μ. ως τις 11.00 μ.μ.

Κοντά μας θα είναι αγαπημένοι καλλιτέχνες, που ενώνουν τη φωνή τους μαζί μας, για το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου να παραμείνει στο κτίριο όπου στεγάζει τις δράσεις του επί 41 χρόνια.».

Πλήθος και ποικιλία εκδηλώσεων επί 41 χρόνια

Ας σημειωθεί πως ο κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει φιλοξενήσει, πλειάδα εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων: εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων (οι δράσεις του Athens City Festival φιλοξενούνται πλέον κάθε χρόνο στον κήπο του Συλλόγου), η ετήσια γιορτή της Ανεξαρτησίας του Μεξικού  από την μεξικανική πρεσβεία, η ετήσια γιορτή του Συλλόγου Αλσατών, οι σχολικές γιορτές των γειτονικών σχολείων, το Φεστιβάλ Κόμικ, το Φεστιβάλ Women in Arts, βιβλιοπαρουσιάσεις εκδοτικών οίκων όπως οι εκδόσεις Gutenberg, Τόπος, Μέλισσα, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, Στερέωμα κ.ά.

Έχουν επίσης πραγματοποιηθεί στους χώρους του παρουσιάσεις των αρχαιολογικών λευκωμάτων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Λάτση («Ο Κύκλος των Μουσείων»), μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, δράσεις κατά του κοινωνικού αποκλεισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης, φιλανθρωπικά μπαζάρ και κινηματογραφικές προβολές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα