ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Φριχτό θάνατο βρήκαν οι πέντε εργάτες όταν ένα άδειο επιβατικό τρένο πέρασε από πάνω τους την ώρα που συντηρούσαν τις γραμμές λίγο έξω από το…
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιταλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τρένο χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα μια ομάδα εργατών που εργαζόταν στη συντήρηση των σιδηροδρομικών γραμμών στη βόρεια Ιταλία.

Οι εργάτες, ηλικίας μεταξύ 22 και 52 ετών, αντικαθιστούσαν μέρος μιας σιδηροδρομικής γραμμής έξω από το Τορίνο όταν σκοτώθηκαν.

Δούλευαν στη γραμμή μεταξύ Τορίνου και Μιλάνου όταν το άδειο επιβατικό τρένο πέρασε από τον σταθμό Μπραντίτζο με αναφερόμενη ταχύτητα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο δήμαρχος Πάολο Μποντόνι δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δύο εργαζόμενοι επέζησαν αλώβητοι αλλά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Ο μηχανοδηγός νοσηλεύτηκε στο σημείο καθώς βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, αλλά αργότερα στάλθηκε στο σπίτι του. Αναμένεται να ανακριθεί αργότερα για το δυστύχημα.

Σε ανακοίνωσή του, το ιταλικό σιδηροδρομικό δίκτυο (RFI) εξέφρασε τη «βαθιά του θλίψη» για το περιστατικό. Έστειλε επίσης τα «βαθιά της συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θανόντων.

Ο κ. Μποντόνι χαρακτήρισε το περιστατικό «ανατριχιαστικό» και «τεράστια τραγωδία».

Ιταλικές αναφορές υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι είχαν αντικαταστήσει περίπου 10 μέτρα της γραμμής όταν το άδειο τρένο που μετέφερε δώδεκα βαγόνια πέρασε από τον σταθμό Μπραντίτζο με μεγάλη ταχύτητα.

Μερικά από τα θύματα ανασύρθηκαν εκατοντάδες μέτρα μετά από το σημείο εργασίας τους, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο δήμαρχος του Μπραντίτζο, μιας μικρής πόλης στα βορειοανατολικά του Τορίνου, δήλωσε ότι θα περιμένει μέχρι το αποτέλεσμα της έρευνας, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα επικοινωνιακό σφάλμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα