ΑΘΗΝΑ
18:45
|
09.05.2024
Μετά την παραίτηση του Μπεν Γουάλας από υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, τη θέση του αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Γκραντ Σαπς.
Ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γραντ Σαπς διορίστηκε νέος υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο στην υποστήριξη της Ουκρανίας απέναντι στη σύγκρουση με τη Ρωσία και είχε πρόσφατα προειδοποιήσει ότι επιθυμεί να εγκαταλείψει τη θέση του, παραιτήθηκε επίσημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο 53χρονος Γουάλας είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή έπειτα από εννέα χρόνια στην κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων στην Άμυνα.

Σύμφωνα με μετέπειτα ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, ως νέος υπουργός Άμυνας διορίζεται ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γκραντ Σαπς.

Ο Γκραντ Σαπς, ο οποίος κατείχε πολλές ανώτερες θέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είναι μακροχρόνιος σύμμαχος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και θα αναλάβει την ευθύνη για την καθοδήγηση της απάντησης του Ηνωμένου Βασιλείου στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Η απόφαση για το διορισμό του Σαπς θα οδηγήσει σε σημαντική ανατροπή στην κορυφή της κυβέρνησης, με τον νέο γραμματέα ενέργειας να αναμένεται να διοριστεί αργότερα την ίδια ημέρα.

Στην επιστολή παραίτησής του την Πέμπτη, ο Γουάλας είπε ότι το Υπουργείο Άμυνας ήταν «πιο σύγχρονο, καλύτερα χρηματοδοτούμενο και πιο σίγουρο από τον οργανισμό που ανέλαβα το 2019».

Ωστόσο, παρακάλεσε τον Πρωθυπουργό και τον διάδοχό του να πιέσουν για πρόσθετη χρηματοδότηση για τον στρατό.

Ξέρω ότι συμφωνείτε μαζί μου ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στις μέρες όπου η άμυνα θεωρούνταν ως μια διακριτική δαπάνη από την κυβέρνηση και η εξοικονόμηση επιτυγχάνονταν με την εξάλειψη, έγραψε.

Ο Σαπς πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του ρόλου του ως υπουργός Ενέργειας, όπου ανακοίνωσε λεπτομέρειες για ένα δάνειο 192 εκατομμυρίων λιρών στην εθνική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας ως μέρος μιας προσπάθειας να τερματιστεί η εξάρτηση της χώρας από τη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Γέμισε από διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης το Μάλμο ενόψει Eurovision

Εκτός Καΐρου οι αντιπροσωπείες Χαμάς και Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ: Στο μηδέν η Θεσσαλία οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Πολιτιστική οπισθοχώρηση η μετατροπή της Μονής της Χώρας λέει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα