ΑΘΗΝΑ
01:31
|
08.09.2024
Η φοιτήτρια πήγαινε να δώσει εξετάσεις και χτυπήθηκε από αστυνομικό που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα. Οι προσαγωγές ανέρχονται σε τουλάχιστον 23.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια φοιτήτρια σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα στο κεφάλι από αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ που επέβαινε σε μηχανή και ο οποίος φέρεται να την χτύπησε υπό συγκεχυμένες συνθήκες. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η φοιτήτρια δεν εμπλεκόταν στα επεισόδια, καθώς πήγαινε να δώσει μάθημα στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς. Η ζωή της φοιτήτριας δε φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με κάποιους αυτόπτες μάρτυρες, το ατύχημα σημειώθηκε κατά τις συμπλοκές αστυνομικών και ατόμων που βρίσκονταν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου αρκετές ώρες αφότου τερματίστηκε το πρωί με αστυνομική επιχείρηση η επί 20ετίας κατάληψη κτιρίου στο τμήμα Χημικών Μηχανικών.

Ως τις 5.30 το απόγευμα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στις προσαγωγές 23 ατόμων, από 19 που ήταν μόλις λίγες ώρες πριν.

Η παρουσία αστυνομικών στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης είχε προκαλέσει αντιδράσεις αρκετών ατόμων που παραμένουν συγκεντρωμένα στο χώρο. Μέρος του πλήθους αποδοκίμασε τους αστυνομικούς και πέταξε εναντίον τους πέτρες και άλλα αντικείμενα μετά την εκκένωση κτιρίου στο τμήμα Χημικών Μηχανικών, που τελούσε επί περίπου 20 υπό κατάληψη.

Στην πρωινή επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ της ΔΡΑΣΗ και της Ο.Π.Κ.Ε.

Στην επιχείρηση είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως «οι χώροι του δημοσίου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα