ΑΘΗΝΑ
17:10
|
06.10.2024
«Έχω καταλάβει γιατί κερδίσαμε τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο: είναι αδύνατο να νικηθεί ένας λαός με τέτοιο ψυχικό σθένος».
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία είναι «ανίκητη» όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τόνισε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνάντησης που είχε στη Μόσχα με εφήβους μαθητές, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Έχω καταλάβει γιατί κερδίσαμε τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο: είναι αδύνατο να νικηθεί ένας λαός με τέτοιο ψυχικό σθένος. Ήμασταν απολύτως ανίκητοι και σήμερα είμαστε το ίδιο», είπε σε μαθητές, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Ο Πούτιν μιλούσε για τις επιστολές που αντάλλαζε ο πατέρας του, που πολεμούσε στο μέτωπο, με τον παππού τού.

Όπως εξομολογήθηκε, είχε εντυπωσιαστεί από την αποφασιστικότητα του παππού του, ο οποίος, έχοντας μόλις χάσει τη σύζυγό του που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, έδωσε εντολή στον γιο του: «Νικήστε αυτά τα καθάρματα!». «Και σήμερα, οικογένειες σαν κι αυτές αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία» του πληθυσμού, είπε.

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με την έναρξη των λεγόμενων «Συζητήσεων Σημασίας», μαθημάτων πατριωτικής εκπαίδευσης που εισήχθησαν στο σχολικό πρόγραμμα λίγο μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, το Φεβρουάριο του 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πλημμύρες στο Μπαγκλαντές άφησαν πέντε νεκρούς και χιλιάδες εγκλωβισμένους

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

Κινέζοι χάκερ παραβίασαν τα συστήματα υποκλοπής δικαστηρίων των ΗΠΑ, αναφέρει η WSJ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα