ΑΘΗΝΑ
16:59
|
28.09.2024
Διάσωση 25 μεταναστών στον Έβρο από πυροσβέστες μεταξύ των χωριών Γιαννούλη και Δαδιά. Πυρκαγιές σε 81 περιοχές σε όλη την επικράτεια.
Μαίνονται επί δύο βδομάδες οι φωτιές στον Έβρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά στον Έβρο, δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Έβρο παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

To χωριό Δαδιά και απόψε απειλείται από τις φλόγες

Απεγκλωβισμός 25 μεταναστών μεταξύ Δαδιά και Γιαννούλη

Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 25 ατόμων σε δασική έκταση που καιγόταν στον Έβρο πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πρόκειται για παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους πυροσβέστες εντός φλεγόμενης δασικής έκτασης ανάμεσα στα χωριά Δαδιά και Γιαννούλη.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αφού τους εντόπισαν κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δημιουργώντας δίοδο, προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν. Στη συνέχεια σε συνεργασία με την αστυνομία οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χωριό της Δαδιάς σε ασφαλές σημείο.

Στο μεταξύ, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τα πράγματα αναμένεται να είναι εξίσου δύσκολα και αύριο καθώς προβλέπεται πως θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  σε τέσσερις Περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).

 Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Συνολικά οι πυροσβέστες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο υπολογίζεται πως εκδηλώθηκαν 44 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα