ΑΘΗΝΑ
07:23
|
04.05.2024
Ο 36χρονος δολοφονήθηκε στην κωμόπολη Ακάμπα που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Τουμπάς και δέχθηκε μέρος των πυρών που εξαπέλυσαν Ισραηλινοί στρατιώτες στο πλαίσιο επιχείρησης.
Ο αδικοσκοτωμένος δάσκαλος αγγλικών, Αμπντ αλ Ραχίμ Φαγιέζ Γανίμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός έπεσε σήμερα το μεσημέρι από ισραηλινά πυρά ένας 36χρονος Παλαιστίνιος δάσκαλος αγγλικών από ισραηλινά πυρά την ώρα που περπατούσε αμέριμνος στο δρόμο μαζί με τη σύζυγό του.

Ο 36χρονος δολοφονήθηκε στην κωμόπολη Ακάμπα που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Τουμπάς και δέχθηκε μέρος των πυρών που εξαπέλυσαν Ισραηλινοί στρατιώτες στο πλαίσιο επιχείρησης που έκαναν περικυκλώνοντας παρακείμενο σπίτι «καταζητούμενων» Παλαιστινίων. Οι Ισραηλινοί καταδίωξαν δύο νεαρούς, που θεώρησαν πως βρίσκονται πίσω από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στη διασταύρωση Χάμρα της βόρειας Δυτικής Όχθης στις 2 Αυγούστου κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά μία Ισραηλινή ενώ οδηγούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητό της.

Από την επιχείρηση περικύκλωσης σπιτιού Παλαιστινίων στην κωμόπολη Άκαμπα

Το θύμα λεγόταν Αμπντ αλ Ραχίμ Φαγιέζ Γανίμ και πέθανε λίγο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του στο κεφάλι. Σύμφωνα με δηλώσεις συγγενών του, ο 36χρονος απέφευγε στη διάρκεια της σύντομης ζωής του κάθε σχέση με την πολιτική ή τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις αντίστασης. Ακόμη και έτσι, έπεσε θύμα της ισραηλινής κατοχής…

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του παραδέχθηκε μόνον ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση «πυροβολήθηκε ένας Παλαιστίνιος ένοπλος».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας από την άλλη κατηγόρησε το Ισραήλ για το θάνατο του 36χρονου εκπαιδευτικού, η κηδεία του οποίου που έγινε λίγες ώρες μετά το θάνατό του, εξελίχθηκε σε αντικατοχικό συλλαλητήριο πολλών εκατοντάδων Παλαιστινίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα