ΑΘΗΝΑ
22:52
|
10.06.2026
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η διασύνδεση του ΕΚΑΒ με τα νοσοκομεία και τα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών ώστε να υπάρχει «ετοιμότητα ανταπόκρισης» των γιατρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου πήρε σήμερα το σχέδιο αναμόρφωσης του ΕΚΑΒ που παρουσίασαν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο «αναμόρφωσης» του «Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο εκσυγχρονισμού του ΕΚΑΒ χαράζεται με γνώμονα «τις ανάγκες των πολιτών και τις απαιτήσεις της νέας εποχής».

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η διασύνδεση του ΕΚΑΒ με τα νοσοκομεία και τα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών ώστε να υπάρχει «ετοιμότητα ανταπόκρισης» των γιατρών στους ασθενείς που εισάγονται εκτάκτως.

Σχεδιάζονται επίσης τρόποι για την ταχύτερη απόκριση στην κλήση για βοήθεια σε ασθενοφόρα ώστε να αυτή να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 10 λεπτών αλλά και κάλυψη όλης της χώρας από κατάλληλα εξοπλισμένα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με αναλογία πληθυσμού 1 όχημα ανά 20.000 πολίτες αντί 36.000 που είναι σήμερα.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

  • Προσλήψεις 800 μόνιμων εργαζομένων στα ασθενοφόρα.
  • Πρόσληψη 111 επικουρικών γιατρών στην Αθήνα και άλλων 150 στην υπόλοιπη χώρα.
  • Επανεκπαίδευση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.
  • Ψηφιακή αναβάθμιση υπηρεσιών με τη δημιουργία ενός «Πύργου Ελέγχου» που θα δίνει δυνατότητα εικόνας σε πραγματικό χρόνο και «ευχέρεια άμεσης παρέμβασης».
  • Εκσυγχρονισμός του στόλου των καταπονημένων (εδώ και δεκαετίες) ασθενοφόρων με την προμήθεια νέων ασθενοφόρων σε δύο χρόνια.
  • Νέες βάσεις αεροδιακομιδών στη χώρα σε επέκταση του σχεδίου «Ερμής Θεοχαρόπουλος» και εκπαίδευση του προσωπικού στην πραγματοποίηση πρωτογενών διακομιδών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Κονγκό: Δύο μωρά σε ορφανοτροφείο πέθαναν από Έμπολα

Αμερικανός διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στη Μιανμάρ – Υπο κράτηση μια Ταϊλανδέζα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο πληθωρισμός ξαναπαίρνει την ανηφόρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα