ΑΘΗΝΑ
05:33
|
22.02.2024
Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωσε πως κάλεσε τον Πολωνό επιτετραμμένο για εξηγήσεις αφού του δόθηκε νότα διαμαρτυρίας.
Ελικόπτερο Mi-24
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραβίαση του εναέριου χώρου της από πολωνικό ελικόπτερο, τύπου Mi-24, κατήγγειλε σήμερα η Λευκορωσία.

Σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Φύλαξης Συνόρων Λευκορωσίας που αναρτήθηκε στο Telegram αναφέρεται πως το πολωνικό ελικόπτερο πέταξε σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο σε απόσταση 1.200 μέτρων (περίπου 4.000 πόδια) από το λευκορωσικό έδαφος και αποχώρησε. Παράλληλα με την ανακοίνωση δημοσιοποίησε βίντεο που έδειξε την παράνομη πτήση του πολωνικού ελικοπτέρου πάνω από την μεθοριακή περιοχή Γκρόντνο.

Παρόλα αυτά η Πολωνία ισχυρίστηκε πως δεν ήταν δικό της το στρατιωτικό ελικόπτερο που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας κάνοντας λόγο για «ψέματα και προβοκάτσιες» σε περίοδο όξυνσης της έντασης στις διμερείς σχέσεις. Σε αντίθεση με τη Λευκορωσία που παρουσίασε τεκμήριο, η Πολωνία δεν στήριξε τον ισχυρισμό της διάψευσης με κάποιο αποδεικτικό μέσο.

Στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωσε πως κάλεσε τον Πολωνό επιτετραμμένο για εξηγήσεις αφού του δόθηκε νότα διαμαρτυρίας.

Την περασμένη βδομάδα η Πολωνία και χώρες της Βαλτικής είχαν απαιτήσει από την Λευκορωσία να απελάσει μισθοφόρους της ρωσικής εταιρίας Wagner Group, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Λευκορώσου Προέδρου που χαρακτήρισε το αίτημα «ανόητο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέμπη: Απορρίφθηκε από την Εξεταστική το αίτημα να διερευνηθεί ο Καραμανλής για ψευδορκία

Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Διάλογο με τον Τουσκ θέλει ο Ζελένσκι, στο φόντο των μπλόκων Πολωνών αγροτών

Προτροπή Δένδια στην Αλβανία για τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Εναέρια ρίψη βοήθειας στη Βόρεια Γάζα από Βρετανία και Ιορδανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα