ΑΘΗΝΑ
19:45
|
27.04.2024
Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε άσκηση εκτόξευσης πυραύλων με προσομοίωση τακτικής πυρηνικής επίθεσης ως απάντηση σε κοινή άσκηση ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας.
Εικόνα από εκτόξευση σε ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε άσκηση εκτόξευσης πυραύλων με προσομοίωση τακτικής πυρηνικής επίθεσης ως απάντηση σε κοινή άσκηση ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας, μετέδωσε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα ξημερώματα της 2ας Σεπτεμβρίου εκτοξεύτηκαν δύο στρατηγικοί πύραυλοι κρουζ μεγάλου βεληνεκούς «με κεφαλές που μιμούνται πυρηνικές».

Η Πιονγκγιάνγκ τονίζει ότι το επίπεδο «απερισκεψίας και επικίνδυνης συγκρουσιακής φρενίτιδας που επιδεικνύεται πρόσφατα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους ληστές από τη Δημοκρατία της Κορέας έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο».

Το KCNA επισημαίνει ότι οι πυρηνικές δυνάμεις της ΛΔΚ θα συνεχίσουν να ενισχύουν εκτενώς «την πολεμική ετοιμότητα για αντίμετρα που αποσκοπούν στην αποτροπή του πολέμου», καθώς και να διατηρήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Αυτή την εβδομάδα, ο στρατός της Δημοκρατίας της Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησαν κοινούς αεροπορικούς ελιγμούς στο πλαίσιο της άσκησης Ulchi Freedom Shield, χρησιμοποιώντας αληθινά πυρομαχικά. Σε αυτές συμμετείχαν περίπου 30 αεροσκάφη.

Σε απάντηση σε αυτό, η ΛΔΚ διεξήγαγε επίσης μια άσκηση από μονάδες του Λαϊκού Στρατού της Κορέας για να χτυπήσει με τακτικά πυρηνικά όπλα, προσομοιώνοντας την καταστροφή θέσεων διοίκησης και αεροδρομίων στο έδαφος της Δημοκρατίας της Κορέας. Στο πλαίσιο των ασκήσεων, δύο τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το έδαφος του διεθνούς αεροδρομίου της Πιονγκγιάνγκ, οι οποίοι πέταξαν σε βορειοανατολική κατεύθυνση και εξερράγησαν στον αέρα σε ύψος 400 μέτρων πάνω από υποθετικούς στόχους, χτυπώντας τους επιτυχώς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα