ΑΘΗΝΑ
10:50
|
07.05.2024
Ο Χασάν Νασράλα είχε συνομιλίες στη Βηρυτό το Σάββατο με ηγέτες των παλαιστινιακών ομάδων Χαμάς και Ισλαμικής Τζιχάντ για να συζητήσουν τις παλαιστινιακές εξελίξεις.
Χασάν Νασράλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός γραμματέας της λιβανικής ομάδας Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είχε συνομιλίες στη Βηρυτό το Σάββατο με ηγέτες των παλαιστινιακών ομάδων Χαμάς και Ισλαμικής Τζιχάντ για να συζητήσουν τις παλαιστινιακές εξελίξεις, αναφέρει το Anadolu.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής αρχηγός της Χαμάς, Σαλέχ αλ-Αρούρι και ο γενικός γραμματέας της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιγιάντ αλ-Ναχαλάχ, αξιολόγησαν την κατάσταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τις ισραηλινές απειλές κατά της παλαιστινιακής αντίστασης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Οι συζητήσεις έθεσαν επίσης «τη σημασία του συντονισμού μεταξύ των κινημάτων αντίστασης, ειδικά στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο, για όλες τις πολιτικές, εξελίξεις στην ασφάλεια και τις στρατιωτικές εξελίξεις», ανέφερε η δήλωση.

Την Κυριακή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε ότι οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν το «τίμημα» εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η απειλή του ήρθε μια μέρα αφότου ο αλ-Αροούρι είπε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα υποστεί μια «ηχηρή ήττα, η οποία θα οδηγούσε στην απόσυρσή τους από ολόκληρη τη Δυτική Όχθη».

Οι εντάσεις επικρατούν σε όλη τη Δυτική Όχθη τους τελευταίους μήνες εν μέσω επανειλημμένων ισραηλινών επιδρομών σε παλαιστινιακές πόλεις.

Περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από την αρχή του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον 35 Ισραηλινοί έχουν επίσης σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις την ίδια περίοδο, ο υψηλότερος αριθμός από το 2005.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Ιρακινή Αντίσταση: Επίθεση κατά της Ισραηλινής αεροπορικής βάσης στο Εϊλάτ

Αυστραλία: Ο θετός γιος του Σίρσκι συμμετέχει σε μοτοπορεία για την Ημέρα της Νίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα