ΑΘΗΝΑ
06:47
|
07.05.2024
Ο πρόεδρος Μπόλα Τινούμπυ διέταξε την ανάκληση των πρεσβευτών της Νιγηρίας σε όλο τον κόσμο με άμεση ισχύ.
Ο Πρόεδρος της Νιγηρίας Bola Tinubu παρακολουθεί την τελετή ορκωμοσίας του στην Abuja της Νιγηρίας στις 29 Μαΐου 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος Μπόλα Τινούμπυ διέταξε την ανάκληση των πρεσβευτών της Νιγηρίας σε όλο τον κόσμο με άμεση ισχύ, δήλωσε ο εκπρόσωπός του το Σάββατο, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι η παγκόσμιας κλάσης αποτελεσματικότητα και ποιότητα θα χαρακτηρίζει εφεξής την παροχή υπηρεσιών από το εξωτερικό και το εσωτερικό προς τους πολίτες, τους κατοίκους και τους υποψήφιους επισκέπτες», δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος Ατζούρι Νγκελάμπε.

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών της Νιγηρίας στη Νέα Υόρκη και τη Γενεύη εξαιρούνται από την «ολική ανάκληση» λόγω της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) αργότερα μέσα στον μήνα, ανέφερε το γραφείο του Τινούμπυ σε δήλωση.

Η Νιγηρία έχει 109 διπλωματικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, που περιλαμβάνουν 76 πρεσβείες, 22 ανώτατες επιτροπές και 11 προξενεία.

Ο Τινούμπυ, ο οποίος έχει ξεκινήσει τις πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις στη χώρα εδώ και δεκαετίες, έχει προγραμματιστεί να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης και επίσης να συναντήσει ηγέτες από τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της συνάντησης της G20 αργότερα αυτό τον μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα