ΑΘΗΝΑ
11:39
|
03.05.2024
Οι αρχές της Τυνησίας έθεσαν τον Αμπντέλ Καρίμ Χαρούνι, ανώτερο στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Ισλαμικού Κόμματος Ennahda, σε κατ' οίκον περιορισμό.
Η Τυνησιακή σημαία υψώνεται στο ψηλότερο κοντάρι σημαίας στην Τύνιδα, Τυνησία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Τυνησίας έθεσαν τον Αμπντέλ Καρίμ Χαρούνι, ανώτερο στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Ισλαμικού Κόμματος Ennahda, σε κατ’ οίκον περιορισμό, δήλωσε ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης της χώρας το Σάββατο, αναφέρει το Reuters.

Ο Χαρούνι ηγείται του Συμβουλίου Σούρα, του υψηλότερου οργάνου στην Εννάχντα, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στο κοινοβούλιο που έκλεισε ο Πρόεδρος Κάις Σάιεντ το 2021.

Ο συνασπισμός Μέτωπο Σωτηρίας είπε ότι «η αυθαίρετη απόφαση» κατά του Χαρούνι ήταν στο πλαίσιο της σύλληψης ηγετών της Εννάχντα και του κλεισίματος της έδρας της.

Η αστυνομία συνέλαβε φέτος τον ηγέτη του κόμματος, Ρασέντ Γκανούτσι, τον πιο σημαντικό επικριτή του προέδρου, καθώς και πολλά άλλα στελέχη του κόμματος, όπως οι Νουρεντίν Μπιρί, Ριάντχ Μπετάιμπ, Σαϊντ Φερτζάνι, Σαχμπί Ατίγκουε και Μοχάμεντ Μπεν Σαλέμ.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης τις συναντήσεις σε όλα τα γραφεία της Εννάχντα και η αστυνομία έκλεισε όλα τα γραφεία του κόμματος, σε μια κίνηση που η Εννάχντα λέει ότι έχει στόχο την εδραίωση ενός δικτατορικού καθεστώτος.

Η αστυνομία φέτος έχει συλλάβει κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Σάιεντ ότι διεξήγαγε πραξικόπημα αφού έκλεισε το εκλεγμένο κοινοβούλιο το 2021 και κινήθηκε να κυβερνήσει με διάταγμα πριν ξαναγράψει το σύνταγμα. Ο Σάιεντ έχει περιγράψει τους κρατούμενους ως «τρομοκράτες, προδότες και εγκληματίες».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αποδοκιμάσει τις συλλήψεις των ηγετών τους ως πολιτικά υποκινούμενες, και τοπικές και διεθνείς οργανώσεις για τα δικαιώματα προέτρεψαν τις αρχές να απελευθερώσουν τους κρατούμενους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα