ΑΘΗΝΑ
10:32
|
03.05.2024
Ο Λεκορνί θα αρχίσει την περιοδεία του από τη Σαουδική Αραβία.
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιοδεία σε χώρες του Κόλπου πραγματοποιεί από την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου ως τις 11 του μήνα, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, στόχος είναι «η δυναμική επανάληψη συνομιλιών» στη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Γάλλου υπουργού Άμυνας στη Σαουδική Αραβία εδώ και πέντε χρόνια. Θα είναι διήμερη (6 ως 8 Σεπτέμβρη) στο πλαίσιο της οποίας ο Γάλλος αξιωματούχος θα συναντηθεί με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Χάλιντ μπιν Σαλμάν, αλλά και με τον πρωθυπουργό και πρίγκηπα διάδοχο στο θρόνο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Στις 9 Σεπτέμβρη ο Γάλλος υπουργός θα μεταβεί στο Κουβέιτ για συνάντηση με τον ομόλογό του, Άχμαντ Φάχαντ Αλ-‘Αχμαντ Αλ-Σαμπάχ και να συζητήσουν για διμερή «επιχειρησιακή συνεργασία» και την «εκπαίδευση στρατιωτών». Εκεί, θα συναντήσει Γάλλους στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στις τάξεις του λεγόμενου «διεθνούς συνασπισμού» Inherent Resolve (OIR) εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους».

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα μεταβεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Εκεί,  ο Λεκορνί αναμένεται να συναντήσει τον Πρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ, και τον Εμιρατινό ομόλογό του, Μοχάμεντ ‘Αχμαντ αλ-Μπαουάρντι.

Πέρσι οι γαλλικές εξαγωγές όπλων ανήλθαν σε 27 δις. ευρώ. Ένα σημαντικό μέρος οφείλεται στο συμβόλαιο της Γαλλίας για 80 αεροσκάφη Ραφάλ στην πολεμική αεροπορία των ΗΑΕ, έναντι 16 δις. ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα