ΑΘΗΝΑ
04:05
|
02.05.2024
«Εκεί η ατζέντα δεν ορίζεται σε συνάρτηση με τον πόλεμο, όπως συμβαίνει στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρόεδρος της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα.
Ο Ντανιέλ Ορτέγκα στον εορτασμό της 44ης επετείου από τη σύσταση του Στρατού της Νικαράγουας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας, Ντάνιελ Ορτέγκα, ανακοίνωσε χθες το ενδιαφέρον της χώρας του να ενταχθεί στα BRICS, την ομάδα των αναδυόμενων οικονομιών με επικεφαλής τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

«Χτυπάμε την πόρτα [τους] γιατί αυτός είναι ο πολυπολικός κόσμος», είπε ο ηγέτης του Μετώπου Σαντινίστας για την Εθνική Απελευθέρωση (FSLN) κατά τη διάρκεια τελετής με αφορμή την 44η επέτειο από τη σύσταση του Στρατού της Νικαράγουας.

«Τα BRICS είναι ο τόπος όπου οι πιο ισχυρές χώρες ενώνονται με τις πιο φτωχές χώρες. επειδή ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν τη φτώχεια και την πείνα», πρόσθεσε.

«Εκεί η ατζέντα δεν ορίζεται σε συνάρτηση με τον πόλεμο, όπως συμβαίνει στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες», επεσήμανε ο Ορτέγκα.

«Τα BRICS ανοίγουν τον δρόμο τους στον κόσμο και οι αυτοκρατορίες της γης προσπαθούν να εμποδίσουν την ενοποίηση των εθνών που θέλουν να συνεργαστούν όχι για να εισβάλουν ή να βομβαρδίσουν μια άλλη χώρα, αλλά για να ενισχύσουν τις οικονομικές και κοινωνικές τους σχέσεις στον αγώνα για την ειρήνη», πρόσθεσε.

«Η Νικαράγουα αναγνωρίζει στα BRICS μια ισχυρή πρωτοβουλία που θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τον πολυπολικό κόσμο και να αλλάξουμε το άδικο, αποικιοκρατικό και ιμπεριαλιστικό οικονομικό μοντέλο», δήλωσε η κυβέρνηση της Νικαράγουας στις 24 Αυγούστου, χαιρετίζοντας την εισδοχή της Αργεντινής, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ιράν στα BRICS.

Αυτές οι έξι χώρες προσκλήθηκαν να γίνουν πλήρη μέλη των BRICS από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε επίσης:

Η διεύρυνση της ομάδας είναι μέρος του σχεδίου της να αποκτήσει επιρροή και να μπορέσει να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια διακυβέρνηση προς αυτό που περιγράφεται ως μια πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, η οποία να τοποθετεί τις φωνές του Παγκόσμιου Νότου στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής ατζέντας.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα