ΑΘΗΝΑ
06:57
|
04.05.2024
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε για 47η φορά στα ημιτελικά ενός Grand Slam. Άφησε στη δεύτερη θέση με 46 τον Ρότζερ Φέντερερ.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (36) έγινε ο γηραιότερος φιναλίστ του του US Open μετά τον Τζίμι Κόνορς (39) το 1991
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στον 47ο ημιτελικό του Grand Slam ανδρών με νίκη-ρεκόρ σε απευθείας σετ επί του Τέιλορ Φριτς στο τουρνουά τένις US Open.

Ο 36χρονος Σέρβος αθλητής του τένις επικράτησε με 6-1 6-4 6-4 στο στάδιο Arthur Ashe για να συνεχίσει την επιδίωξή του για έναν ισάξιο ρεκόρ για τον τίτλο του 24ου Grand Slam.

Ο Τζόκοβιτς πέτυχε τη νίκη του παρόλο που προσωρινά φάνηκε να παλεύει με τη ζέστη και την υγρασία της Νέα Υόρκης.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Μπεν Σέλτον στα τελευταία τέσσερα σετ.

Ο Σέλτον, σε αντίθεση με τον Τζόκοβιτς, θα εμφανιστεί πρώτη φορά στον ημιτελικό Grand Slam μετά τη νίκη του επί του συμπατριώτη του Φράνσις Τιαφόε.

Ο Τζόκοβιτς διατήρησε το τέλειο ρεκόρ του στους προημιτελικούς του US Open – με αυτή τη 13η συνεχόμενη νίκη σε εκείνο το στάδιο – για να ξεπεράσει τον Ρότζερ Φέντερερ για τις περισσότερες συμμετοχές σε ημιτελικούς ανδρών σε Grand Slam.

Η νίκη τον οδήγησε επίσης σε δύο νίκες για να ισοφαρίσει με τους σημαντικούς θριάμβους της Αυστραλιανής Μάργκαρετ Κορτ.

Για την κατάκτηση ενός ακόμη ρεκόρ, ο Τζόκοβιτς δήλωσε: «Αυτό είναι το άθλημα που μου έχει δώσει τόσα πολλά στη ζωή μου. Ερχόμενος από τη Σερβία, μια κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα όταν μεγάλωνα, αντιμετώπισα πολλές αντιξοότητες».

Ήμουν τυχερός που συνάντησα μερικούς πολύ γνώστες και παθιασμένους ανθρώπους. Χωρίς την υποστήριξή τους και τους γονείς μου, δεν θα ήμουν εδώ χωρίς την αγάπη και την απίστευτη θυσία τους. Αυτή είναι η μακρά απάντηση για αυτό που περνάει από το μυαλό μου όταν ακούω αυτούς τους αριθμούς [των ρεκόρ που έχω σπάσει]. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία είμαι πολύ ευγνώμων, τόνισε ο πρωταθλητής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα