ΑΘΗΝΑ
12:47
|
17.05.2024
Η σειρά «Φλέξη» της Κάπα Εκδοτικής θα παρουσιαστεί αύριο στις 19:30 στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως.
«Η Φλέξη είναι μια ποιητική σειρά που φιλοδοξεί να επαναφέρει την ποίηση στη δημιουργική της κοίτη»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σειρά «Φλέξη», τα δύο πρώτα βιβλία της οποίας θα κυκλοφορήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί αύριο, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19:30, στη σκηνή «Μαρία Πολυδούρη» του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως.

«Η Φλέξη είναι μια ποιητική σειρά που φιλοδοξεί να επαναφέρει την ποίηση στη δημιουργική της κοίτη.

Δίνει εκ νέου προτεραιότητα στην ανάγκη ο ποιητικός λόγος να συνταιριάξει με τη γλώσσα του καιρού του, να την εκφράσει, να την επηρεάσει αλλά και να τροφοδοτηθεί από αυτήν.

Στο πλαίσιο αυτό –και μακριά από μια συλλογιστική δούναι και λαβείν– απευθύνει προσκλητήριο στους νέους ποιητές, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να λειτουργήσει ως ιμάντας μεταβίβασης της ποιητικής δημιουργίας προς την κοινωνία.

Υπό τη διεύθυνση του ποιητή γιώργου δομιανού και με τη δημιουργική σφραγίδα του βραβευμένου στα Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας ΕΒΓΕ Ιωάννη Τσίγκα, η Φλέξη σκοπεύει να δηλώσει εμφατικά την ακλόνητη πρόθεσή της το δημιουργικό βάρος να πέσει καθ’ ολοκληρίαν στη σαφήνεια του έργου και στην εγγενή ορμή του.

Έρχεται, λοιπόν, η ανάφλεξη μιας μηχανής που κοιμάται χρόνια σε κλειστά συρτάρια, στο τάιμλαιν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στην αδυναμία των δημιουργών να ακολουθήσουν τις εμπορικές απαιτήσεις μιας κατακερματισμένης αγοράς.

Γιατί φλέξη είναι η ύλη των λέξεων.

Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς «Φλέξη» κυκλοφορούν στις 11 Σεπτεμβρίου 2023:
• Ζαφειρία Μολ | Κανένα φτυάρι δεν έθαψε την Άνοιξη
• Σταυρούλα Παπαδάκη | Και ο κόσμος τι θα πει;

Με αφορμή τη συμμετοχή της Κάπα Εκδοτικής στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη «εισαγωγή στη φλέξη», στην αίθουσα «Μαρία Πολυδούρη», με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Φλέξης γιώργου δομιανού και των συγγραφέων Ζαφειρίας Μολ και Σταυρούλας Παπαδάκη.

Ποιήματα θα διαβάσουν οι:
Λένα Γιάκα | Ηθοποιός
Άρης Νινίκας | Ηθοποιός
Στέλλα Σερέφογλου | Σκηνοθέτις- Θεατροπαιδαγωγός»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και το Μουσείο της Ακρόπολης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Καταστράφηκαν 6.500 τόμοι σπάνιων βιβλίων από τη φωτιά στη Λέσχη Αρίσβη

EBU: «Δεν υπήρξε ρητή απαγόρευση της σημαίας της Ε.Ε. στην Eurovision»

Reporters United: Διήμερο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ & Αλληλεγγύης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα