ΑΘΗΝΑ
21:11
|
03.05.2024
Το εντυπωσιακό της ανακάλυψης είναι, ότι βρέθηκαν και ξύλινες, καλά διατηρημένες, θήκες για τα ξίφη.
Ρωμαϊκά ξίφη στο Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα ρωμαϊκά σπαθιά και ένα pilum (ένα είδος όπλου σαν ακόντιο), τα οποία χρονολογούνται πάνω από 1.900 έτη, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι, σε μια σπηλιά, κοντά στην ακτή της Νεκράς Θάλασσας στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το CNN, τα πολεμικά όπλα εντοπίστηκαν στον Προστατευόμενο Βιότοπο En Gedi, μέσα σε μία σπάνια κρύπτη, τα οποία ήταν διατηρημένα σε ξύλινα και δερμάτινα θηκάρια. Πιθανότατα αποτελούσαν λεία που πήραν Ιουδαίοι αντάρτες από τον ρωμαϊκό στρατό, όπως αναφέρουν οι συγγραφείς ενός ερευνητικού άρθρου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (6/9), στο βιβλίο «New Studies in the Archaeology of the Judean Desert: Collected Papers».

Τα πρώτα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν-το pilum και τα κομμάτια κατεργασμένου ξύλου, που αποδείχτηκαν θηκάρια-βρέθηκαν τυχαία σε μια απομονωμένη και απρόσιτη σπηλιά σε γκρεμούς από αρχαιολόγους, οι οποίοι μελετούσαν μια επιγραφή με μελάνι πάνω σε σταλακτίτη.

Τα «εξαιρετικά καλά διατηρημένα» σπαθιά βρέθηκαν μαζί με κομμάτια δέρματος, ξύλου και μετάλλου.

«Το να βρεις ένα μόνο ξίφος είναι σπάνιο, αλλά τέσσερα; Είναι ένα όνειρο! Τρίψαμε τα μάτια μας για να το πιστέψουμε», δήλωσαν οι αρχαιολόγοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι άλλη τοξικότητα

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα