ΑΘΗΝΑ
07:00
|
03.05.2024
Αναβολή των εκλογών προτείνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, παρά την οργή των κατοίκων εναντίον του.
Ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε στην ΕΡΤ για τα μέρη στα οποία η κακοκαιρία Daniel δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα και στα οποία θα πέσει το «βάρος» των διασώσεων σήμερα, αλλά και για την στάθμη του Πηνειού που είναι στα πρόθυρα υπερχείλισης, την ώρα που οργισμένοι κάτοικοι που βιώνουν την καταστροφή τον θέτουν στο επίκεντρο της κριτικής.

Αίσθηση, ωστόσο, έχει προκαλέσει η αναφορά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις οποίες είπε ότι αν ήταν στο χέρι της Περιφέρειας, θα τις είχε αναβάλει.

Ο ίδιος, πάντως, έθεσε επί της ουσίας ζήτημα αναβολής των Αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλώνοντας: 

Δεν είναι απόφαση της Περιφέρειας, αν ήταν απόφαση της Περιφέρειας, δεν θα γινόταν. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε, ότι δεν μπορεί να γίνουν εκλογές. Πως θα πάνε σε όλες αυτές τις περιοχές να ψηφίσουν; απάντησε ο Κώστας Αγοραστός.

Όπως είπε ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών και το εάν τελικά θα υπάρξει αναβολή, δεν είναι θέμα της περιφέρειας, αλλά της κυβέρνησης. Ωστόσο ο ίδιος έχει θέσει το ζήτημα. «Έχω θέσει το θέμα και έχω ζητήσει άμεση χρηματοδότηση για να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης. Δεν είναι απόφαση της περιφέρειας όμως οι εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το μέγεθος της καταστροφής, ο Αγοραστός απάντησε:

Οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Καλόγριανα, το Ριζοβούνι το Καματερό, η Μεταμόρφωση, ο Κοσκινάς, η Μαραθέα και ο Βλοχός, όπου θα επιχειρήσουν πολλές δυνάμεις σήμερα, χωρίς να σταματάνε να επιχειρούν στα άλλα που είναι ο Παλαμάς, τα Μεγάλα Καλύβια, η Φαρκαδόνα και διάφορα άλλα χωριά τα οποία χρειάζονται στο Δήμο, σε Δήμους της Καρδίτσας. Και βέβαια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια της προσωρινής αποκατάστασης κάποιων δρόμων με δεκάδες μηχανήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαμόρφωσης μιας των δρόμων.

Όσο για τη στάθμη του Πηνειού και αν εξακολουθεί να ανεβαίνει, ο κ. Αγοραστός είπε: «Έχει σταθεροποιηθεί, έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμηρισμένες περιοχές, στις περιοχές δηλαδή εκείνες οι οποίες υπάρχουν για να μπορούν να παίρνουν τα νερά, τα οποία έρχονται και είναι περισσότερα από την κοίτη του ποταμού».

Όσον αφορά τους αγνοούμενους, ο περιφερειάρχης δεν κατάφερε να δώσει μια κατατοπιστική εικόνα της κατάστασης.

«Για αγνοούμενους δεν έχω πληροφορίες, δεν μπορώ να δώσω ακριβή, σωστή απάντηση», τόνισε για την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα